Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κακοκαιρία «Ιανός»: Αυτές οι περιοχές κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Συναγερμός στη χώρα

17 Σεπτεμβρίου 2020 12:37
Κακοκαιρία «Ιανός»: Αυτές οι περιοχές κηρύσσονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσονται αρκετές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας "Ιανός", όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρόκειται για τις παρακάτω περιφερειακές ενότητες: Ηλεία, Αχαϊα, Αιτωλοακαρνανία, Αρκαδία, Μεσσηνία, Ιθάκη, Κεφαλονιά και Ζάκυνθο. Με τον Γιάννη Καλλιάνο να λέει χαρακτηριστικά: «Μην μας φανεί περίεργο να δούμε και βάρκες να ανεβαίνουν στη στεριά»

Ο κ. Χαρδαλιάς συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τέθηκαν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Περιφερειακές ενότητες Ηλείας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Μεσσηνίας, Ιθάκης, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου. Μέχρι το βράδυ θα έχουμε την εικόνα για Κόρινθο και Αττική, το δεύτερο κύμα της καταιγίδας».

Στο μεταξύ σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρχές με αφορμή την κακοκαιρία «Ιανός» η οποία πλησιάζει από τα δυτικά τη χώρα.

Ήδη ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έχει συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος), ώστε να υπάρχει συνεχής συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει του ακραίου καιρικού φαινομένου.

Την ίδια στιγμή, σε τοπικό επίπεδο σε περιοχές στα δυτικά της χώρας που είναι και οι πρώτες που θα πληγούν από το πέρασμα της κακοκαιρίας λαμβάνονται ειδικά μέτρα με διακοπές σε ακτοπλοϊκές γραμμές και αναστολής λειτουργίας των σχολείων.

Καιρός: Δραματική έκκληση από τον Τάσο Αρνιακό - «Μεγάλη προσοχή, αρκετές περιοχές...» (Video)

Καιρός: Ο Ιανός «πλησιάζει» τα Επτάνησα και ο Τάσος Αρνιακός με δραματικό τόνο αναλύει τα δεδομένα και κάνει συστάσεις και έκκληση για να ληφθούν απ' τους πολίτες όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούει επίσης, τον κώδωνα κινδύνου, λόγω του επερχόμενου κυκλώνα «Ιανός».

Ο έμπειρος μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε πως ο μεσογειακός κυκλώνας θα εγκλωβιστεί στον πατραϊκό κόλπο και τόνισε πως αναμένεται σε αρκετές περιοχές να πέσουν έως και 200 τόνοι νερού ανά στρέμμα, κάτι που αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι μπορεί να προκαλέσει σοβαρά πλημμυρικά φαινόμενα.

«Η θύελλα θα θερίσει την χώρα και πιο δύσκολη μέρα η...» - Ο Θοδωρής Κολυδάς χτυπά το καμπανάκι

Σε επίπεδα θύελλας θα φτάσουν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με την εκτίμηση του Θοδωρή Κολυδά, με τον ίδιο να χτυπά το καμπανάκι στο Star για την κακοκαιρία «Ιανός», για την οποία ο Γιάννης Καλλιάνος επισημαίνει πως θα «χτυπήσει» και την Αττική.

Αυτή ξεκινά από αύριο (17/9), όπως επεσήμανε ο έμπειρος μετεωρολόγος, με τους ανέμους να φτάνουν ακόμη και τα 12 μποφόρ σε ριπές, ενώ πιο δύσκολη ημέρα θα είναι η Παρασκευή (18/9).

Δείτε την πρόγνωση στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share