Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021

Πύρινη λαίλαπα στην Ανάβυσσο: Φόβοι για αναζοπυρώσεις - Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Δύσκολες ώρες στην Νοτιοανατολική Αττική! Νέα πυρκαγιά το βράδυ της Τετάρτης στο Λαύριο

10 Σεπτεμβρίου 2020 07:43
Πύρινη λαίλαπα στην Ανάβυσσο: Φόβοι για αναζοπυρώσεις - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βελτιωμένη είναι η εικόνα σε Ανάβυσσο και Κερατέα μετά την χθεσινή πύρινη κόλαση. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για αναζοπυρώσεις καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο παραμένει το σύνολο των επίγειων δυνάμεων με 48 οχήματα, 185 πυροσβέστες και 10 πεζοπόρα.

Πέντε οικισμοί εκκενώθηκαν, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί αρκετά σπίτια. Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ειδική μέριμνα για όσους εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στον δήμο Σαρωνικού

Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για όσους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Καλυβίων, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, λόγω της πυρκαγιάς. Παρ' όλο που το μέτωπο έχει κάπως περιοριστεί, ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή καθιστούν την κατάσταση επικίνδυνη. Λόγω της πυρκαγιάς εκκενώθηκαν αρκετοί οικισμοί και η φωτιά άγγιξε και την Ανάβυσσο.

Πύρινη λαίλαπα στην Ανάβυσσο

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο Σαρωνικού, το Κέντρο Υγείας Καλυβίων είναι σε αυξημένη ετοιμότητα, ενώ τα ΚΑΠΗ Αναβύσσου, Σαρωνίδας και Παλαιάς Φώκαιας παραμένουν ανοιχτά για όσους έχουν ανάγκη.

Ακόμη έχουν κινητοποιηθεί δύο ξενοδοχειακές μονάδες (Alexander Beach Hotel επί της Αθηνών-Σουνίου & Saron επί της Σουνίου-Λαυρίου), οι οποίες βρίσκονται σε ασφαλές σημείο και θα φιλοξενήσουν όσους κατοίκους έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού έφτασε το βράδυ στη δημοτική κοινότητα Αναβύσσου, προκειμένου να προσφέρει βοήθεια στους δοκιμαζόμενους από τη μεγάλη φωτιά κατοίκους του Σαρωνικού. Αφού ενημερώθηκε από τον αντιδήμαρχο Ηλία Πατσιαούρα, εγκατέστησε κιόσκι απέναντι από τον 'Αγιο Παντελεήμονα, για να παρέχει πρώτης κλίμακας βοήθεια σε πολίτες που έχουν αναπνευστικά προβλήματα ή μικροεγκαύματα. Παράλληλα θα ενισχύσει την Πολιτική Προστασία του δήμου που ελέγχει την περιοχή για αναζωπυρώσεις.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Ερυθρό Σταυρό για την προσφορά του προς τους δημότες μας. Ευχαριστώ θερμά το πυροσβεστικό σώμα, την Περιφέρεια, τους όμορους δήμους, τους εθελοντές για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν προκειμένου να ελεγχθεί η σημερινή πολύ δύσκολη φωτιά», δήλωσε ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και πρόσθεσε: «Θα είμαστε σε επαγρύπνηση όλο το υπόλοιπο της βραδιάς».

Πυρκαγιά στην Κερατέα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε δασική έκταση στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαυρίου. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των δασικών πυρκαγιών το τελευταίο 24ωρο είναι 71 και σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε όλη την Επικράτεια. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και σήμερα υπάρχει υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share