Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020

Πύρινη κόλαση σε Καλύβια, Κερατέα, Ανάβυσσο: Εκκένωση οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας και καμένα σπίτια (Video)

Συναγερμός στην Αττική

9 Σεπτεμβρίου 2020 16:50
Πύρινη κόλαση σε Καλύβια, Κερατέα, Ανάβυσσο: Εκκένωση οικισμών, διακοπή κυκλοφορίας και καμένα σπίτια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που ξεκίνησε από την Κερατέα, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Φέριζα, Όλυμπος, της Αγροτικής Τράπεζας (Οικισμός ΑΤΕ) και Αγιασμόθι, καθώς και το Οικοτροφείο Αργώ όπου βρίσκονταν 27 παιδιά. Όλοι μετέβησαν στο γήπεδο της Παλαιάς Φώκαιας.

Στο ένα από τα δύο μηνύματα από το 112 καλούνται επίσης να απομακρυνθούν προληπτικά οι κάτοικοι από τους οικισμούς Άγιος Παντελεήμονας και Άρης Σαρωνίδας και να κατευθυνθούν προς την παραλία της Παλαιάς Φώκαιας.

Πριν από λίγα λεπτά το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έστειλε μήνυμα στους κατοίκους της Αναβύσσου να εκκενώσουν την περιοχή. Στο σημείο καίει μεγάλη φωτιά, η οποία έχει φτάσει και στα πρώτα σπίτια. Το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους οδικώς προς Σαρωνίδα, από λεωφόρο Αναβύσσου – Καραμανλή – Σουνίου».

Αυτή την ώρα στην πυρκαγιά επιχειρούν 117 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, πέντε αεροσκάφη εκ των οποίων το ένα είναι Σινούκ του στρατού. Επίσης συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού είπε πως έχουν εκκενωθεί οικισμοί και ότι οι τρόφιμοι γηροκομείου και παιδιά με ειδικές ανάγκες έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς χώρους. Ζήτησε από τους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί και κάλεσε τους κατοίκους να συγκεντρωθούν στο «Αλεξάντερ» και στο «Γκραντ Ριζόρτ».

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχώρησε η Αστυνομία στην ευρύτερη περιοχή της Φέριζας Κερατέας, λόγω της πυρκαγιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • στη λεωφόρο Καραμανλή, από το ύψος της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου (ύψος Grand Resort), στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα),
  • στη Λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της Λεωφόρου Λαυρίου (αναστροφή οχημάτων προς Αθήνα),
  • στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου από το ύψος της οδού Αγίας Φωτεινής στο ρεύμα κυκλοφορίας από Σούνιο προς Αθήνα (αναστροφή οχημάτων προς Σούνιο).

Ο δήμαρχος Σαρωνίδας υποστηρίζει πως έχουν καεί σπίτια από την πυρκαγιά.

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου είπε πως «η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share