Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φωτιά στην Κερατέα: Έφτασε στα σπίτια - Νέες εκκενώσεις οικισμών

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο

9 Σεπτεμβρίου 2020 15:10
Φωτιά στην Κερατέα: Έφτασε στα σπίτια - Νέες εκκενώσεις οικισμών
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Η φωτιά στην Κερατέα μαίνεται, με την πυροσβεστική να παλεύει και οικισμούς να εκκενώνονται, αφού οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια.

Μιλώντας στο Open, ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου είπε πως «η φωτιά έχει ήδη κάψει κάποια σπίτια και συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Είναι πολύ μεγάλο το μέτωπο. Αλλού σβήνει αλλού αναζωπυρώνεται η φωτιά. Βγάζουμε κόσμο από τα σπίτια του. Δεν έχω εικόνα ακριβώς γιατί ο καπνός είναι πάρα πολύς. Ο αέρας είναι τόσο ισχυρός που δεν μπορούμε να ζυγώσουμε».

Στο μεταξύ, στην εκκένωση ενός δεύτερου οικισμού, του Ολύμπου, προχώρησαν οι Αρχές λόγω τις πυρκαγιάς που μαίνεται στα Καλύβια του δήμου Σαρωνικού.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν, ο οικισμός Φέριζα και οικοτροφείο στα Καλύβια Αττικής. Σημειώνεται, ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Παράλληλα, όπως τονίζει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Επιτόπου επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροπλάνα και 4 ελικόπτερα, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Ακόμη μία πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε έκταση με ξερά χόρτα στα Μέγαρα. Ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίστηκε άμεσα και δεν εμπνέει ανησυχία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share