Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού εντοπίζονται τα 33 νέα κρούσματα;

Δείτε αναλυτικά

8 Ιουλίου 2020 19:00
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Πού εντοπίζονται τα 33 νέα κρούσματα;
Αρθρογράφος: Δανάη Πάλμου
ΔΑΝΑΗ ΠΑΛΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ ATHENSMAGAZINE.GR

Follow us on Google News

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε με την καθημερινή γραπτή ενημέρωση πως στην Ελλάδα υπάρχουν 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά ανέρχονται σε 3.622.

Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 33 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Κορωνοϊός: Αρνητικό τελικά το κρούσμα στη Νάξο

Ανακούφιση στη Νάξο, αφού τελικά ο 45χρονος Έλληνας που έφτασε στο νησί από την Αγγλία δεν έχει προσβληθεί από τον Covid-19.

Τα πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο αεροδρόμιο έδειξε ότι είναι φορέας του ιού, ωστόσο το νοσοκομείο Νάξου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης είναι αρνητικά. «Καθαρή» είναι και η κόρη του.

Αρνητικό τελικά το κρούσμα στη Νάξο

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη.

Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα. Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share