Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 33 νέα κρούσματα

21 εισαγόμενα

8 Ιουλίου 2020 18:20
Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 33 νέα κρούσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε με την καθημερινή γραπτή ενημέρωση πως στην Ελλάδα υπάρχουν 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού και συνολικά ανέρχονται σε 3.622. Μετά από την κατάργηση της μάσκας στα εμπορικά, τα κρούσματα φαίνεται να αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Αναλυτικά τι αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση

“Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 08 Ιουλίου 2020 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 33, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3622 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66.7% άνδρες).

Κορωνοϊός: Αρνητικό τελικά το κρούσμα στη Νάξο

Ανακούφιση στη Νάξο, αφού τελικά ο 45χρονος Έλληνας που έφτασε στο νησί από την Αγγλία δεν έχει προσβληθεί από τον Covid-19.

Τα πρώτο τεστ στο οποίο υποβλήθηκε στο αεροδρόμιο έδειξε ότι είναι φορέας του ιού, ωστόσο το νοσοκομείο Νάξου ανακοίνωσε ότι τα αποτελέσματα της δεύτερης εξέτασης είναι αρνητικά. «Καθαρή» είναι και η κόρη του.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Το απόγευμα της Τρίτης 7/7/2020 ενημερωθήκαμε από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που αποτελεί τον αρμόδιο φορέα διαχείρισης περιστατικών Covid-19, για τη μεταφορά στο ξενοδοχείο καραντίνας της Νάξου ενός ασθενή θετικού στο νέο κορωνοϊό, που εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχου σε πύλη εισόδου της χώρας (Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος). Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο μαζί με την κόρη του. Σε συνέχεια συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου, κ. Χ. Ροϊλό, ιατροί από ΓΝ-ΚΥ Νάξου μετέβησαν στο ξενοδοχείο καραντίνας ώστε να γίνει λήψη δείγματος από τον πατέρα και την κόρη.

Η ανάλυση των δειγμάτων διενεργήθηκε το ίδιο βράδυ στο μοριακό αναλυτή (PCR) του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΓΝ-ΚΥ Νάξου και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και για τα δύο δείγματα. Η ιχνηλάτηση στενών επαφών, η διαχείρισή τους, καθώς και η περαιτέρω διαχείριση του κρούσματος θα γίνει σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Ευχαριστούμε θερμά τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα το ιατρικό και λοιπό προσωπικό του ΓΝ-ΚΥ Νάξου για την άμεση ανταπόκριση και την άψογη συνεργασία».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share