Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Θρίλερ στον Υμηττό: Συναγερμός για αγνοούμενο άτομο

Συμβαίνει τώρα!

4 Ιουνίου 2020 09:46
Θρίλερ στον Υμηττό: Συναγερμός για αγνοούμενο άτομο
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρίλερ επικρατεί στον Υμηττό, καθώς σύμφωνα με τις Αρχές αγνοείται ένα άτομο, με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική να έχουν ξεκινήσει επιχείρηση αναζήτησης στην ευρύτερη περιοχή του Καρέα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις έρευνες συνδράμουν έξι πυροσβέστες με τρία οχήματα και ένας διασωστικός σκύλος, ενώ ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την εξαφάνιση της μικρής Μάντλιν.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο άνδρα, που έφυγε από το σπίτι το πρωί της Τετάρτης (3/6) για να πάει για περπάτημα στον Υμηττό αλλά δεν επέστρεψε, με τη δήλωση εξαφάνισης να γίνεται το βράδυ.

Απήγαγαν τον γιο τους μπροστά σε ένα ξενοδοχείο - 32 χρόνια μετά τον βρίσκουν ξανά

Είχαν απαγάγει τον γιο τους μπροστά από ένα ξενοδοχείο και ενώ είχαν χάσει κάθε ελπίδα να τον ξαναβρούν, 32 χρόνια μετά έγινε το θαύμα. Η ιστορία του και η εξαφάνιση του είχε συγκλονίσει την Κίνα.

Ο Μάο Γιν απήχθη σε ηλικία 2 ετών το 1988, όταν ο πατέρας του σταμάτησε για να του πάρει λίγο νερό στο δρόμο προς τον παιδικό σταθμό. Οι γονείς του έκαναν τα πάντα για να τον βρουν και η μητέρα του είχε διανείμει 100.000 φυλλάδια με τη φωτογραφία του.

Ακόμα μια οικογένεια που επανενώθηκε μετά από χρόνια, αφού σάλο είχε προκαλέσει και η είδηση ότι μια 47χρονη βρήκε τα παιδιά της μετά από 47 χρόνια. Χθες, η οικογένεια βρέθηκε σε συνέντευξη Τύπου της αστυνομίας και ο γιος, 34 ετών, δήλωσε ότι σχεδιάζει να περάσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς του. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις δεκάδες χιλιάδες ανθρώπων που μας βοήθησαν» είπε η Λι Τζινγκζί, η μητέρα του αγοριού.

Η ιστορία του Μάο Γιν

Ο Μάο Γιν γεννήθηκε στις 23 Φεβρουάριου 1986. Σε μια συνέντευξη στην South China Morning Post τον Ιανουάριο – προτού δηλαδή βρεθεί – η μητέρα του τον είχε χαρακτηρίσει ως ένα «πολύ έξυπνο, χαριτωμένο και υγιές» μωρό.

Στις 17 Οκτωβρίου 1988, ο πατέρας του, Μάο Ζεντζίνγκ, επέστρεφε στο σπίτι από τον παιδικό σταθμό όπου είχε πάει να παραλάβει τον γιο του στην πόλη Ξιάν στην επαρχία Σαανξί της Κίνας. Το αγόρι, όμως, ζήτησε ένα ποτήρι νερό και έτσι σταμάτησαν στην είσοδο ενός ξενοδοχείου. Την ώρα που ο πατέρας προσπαθούσε να κρυώσει λίγο ζεστό νερό, κοίταξε για λίγο μακριά και το αγόρι είχε εξαφανιστεί.

Η οικογένεια έψαξε τόσο εντός όσο και γύρω από την πόλη όπου ζούσαν, βάζοντας αφίσες παντού. Μάλιστα, κάποια στιγμή, νόμιζαν ότι τον είχαν βρει, αλλά ήταν τελικά ένας λάθος συναγερμός. Η μητέρα του εγκατέλειψε την δουλειά της για να αναζητήσει τον γιο της, μοιράζοντας περισσότερα από 100.000 φυλλάδια σε περισσότερες από 10 επαρχίες και δήμους, χωρίς όμως επιτυχία.

Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκε σε πολλές κινεζικές εκπομπές για να ζητήσει βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου ακόμη και του X Factor. Ακολούθησε πάνω από 300 στοιχεία, αλλά τελικά δεν βρήκε τον γιο της. Το 2007, η Λι άρχισε να εργάζεται εθελοντικά σε μία ομάδα που ονομάζεται «Baby Come Back Home», προκειμένου να βοηθήσει άλλους γονείς να βρουν τα χαμένα τους παιδιά. Σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης, βοήθησε στην επανένωση 29 παιδιών με τις οικογένειές τους, με τον γιο της όμως να εξακολουθεί να αγνοείται.

Πώς βρέθηκε ο Μαο Γιν;

Τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έλαβε μια πληροφορία για έναν άνδρα από την επαρχία Σιτσουάν στην νοτιοδυτική Κίνα, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την πόλη τους, ο οποίος είχε υιοθετήσει ένα μωρό πολλά χρόνια πριν. Η αστυνομία εντόπισε τον υιοθετημένο, 34χρονο πλέον άνδρα, και έκανε ένα τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είχε σχέση με τον Μάο Ζεντζίνγκ και την Λι Τζινγκζί. Το τεστ βγήκε θετικό.
Η μητέρα του δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τον εξαφανισμένο γιο της
Η μητέρα δεν έπαψε ποτέ να αναζητά τον εξαφανισμένο γιο της

Ο Μάο Γιν, που μετονομάστηκε σε Γκου Νινγνίνγκ διευθύνει μια επιχείρηση διακόσμησης σπιτιού. Είπε ότι «δεν είναι σίγουρος» για το μέλλον, αλλά θα περνούσε χρόνο με τους γονείς του. Σύμφωνα με την αστυνομία, είχε πουληθεί ως μωρό σε ένα άτεκνο ζευγάρι έναντι 6.000 γιουάν (840 δολάρια σε σημερινά χρήματα).

Η μητέρα του, Λι έμαθε για τα καλά νέα στις 10 Μαϊου – ανήμερα της γιορτής της Μητέρας στην Κίνα. «Αυτό είναι το καλύτερο δώρο που έχω πάρει ποτέ» δήλωσε. Πάντως, η έρευνα για την εξαφάνιση του γιου της συνεχίζεται.
Πόσο συχνό είναι το εμπόριο παιδιών στην Κίνα;

Η απαγωγή και η εμπορία μωρών αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα εδώ και δεκαετίες. Παρόλο που δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, η ιστοσελίδα του Baby Come Back Home έχει 14.893 δημοσιεύσεις για αγνοούμενα αγόρια και 7.411 για κορίτσια.

Η οικογένεια κατάφερε να επανενωθεί μετά από 32 χρόνια

Το 2015, εκτιμάται ότι 20.000 παιδιά απαγάγονται κάθε χρόνο στην Κίνα. Το 2009, το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας δημιούργησε μια βάση δεδομένων DNA, η οποία έκτοτε έχει βοηθήσει στην εύρεση περισσότερων από 6.000 παιδιών που αγνοούνται. Και τον Μάιο του 2016, το υπουργείο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Επανένωση», το οποίο μέχρι τον Ιούνιο του 2019 είχε οδηγήσει στον εντοπισμό πάνω από 4.000 παιδιών.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share