Σάββατο, 27 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Πάνω από 40 άτομα που παρακολούθησαν λειτουργία βρέθηκαν θετικά στον ιό

Τι συνέβη;

23 Μαΐου 2020 20:01
Κορωνοϊός: Πάνω από 40 άτομα που παρακολούθησαν λειτουργία βρέθηκαν θετικά στον ιό

Συναγερμός σήμανε στην Φρανκφούρτη όταν πάνω από 40 άτομα που παρακολούθησαν μια λειτουργία βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Ωστόσο, τα νούμερα των θυμάτων παγκοσμίως πραγματικά "κόβουν την ανάσα, δείτε τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Η τοπική εφημερίδα Frankfurter Rundschau γράφει ότι η επίμαχη λειτουργία τελέστηκε σε μια προτεσταντική εκκλησία Βαπτιστών στις 10 Μαΐου, λίγες ημέρες αφότου ξανάνοιξαν οι χώροι λατρείας στη Γερμανία. Οι αρχές της περιφέρειας Μάιν-Κίντσιχ-Κράις, στα προάστια της πόλης, είχαν ανακοινώσει χθες ότι 16 άνθρωποι μολύνθηκαν αφού παρέστησαν «σε μια εκδήλωση στη Φρανκφούρτη».

Η Γερμανία, που έχει πληγεί λιγότερο από τις γειτονικές χώρες από την πανδημία, χαλάρωσε από τις αρχές Μαΐου τα μέτρα που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της Covid-19. Ο φόβος ωστόσο ενός δεύτερου κύματος παραμένει. Νωρίτερα σήμερα, οι αρχές της Κάτω Σαξονίας, στα βόρεια, ανακοίνωσαν ότι επτά άνθρωποι μολύνθηκαν σε ένα εστιατόριο στην πόλη Λέερ. Συνολικά, 50 πρόσωπα τέθηκαν σε καραντίνα.

Το θέμα της επαναλειτουργίας των χώρων λατρείας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και όχι μόνο στη Γερμανία. Στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε χθες από τους κυβερνήτες των Πολιτειών να επιτρέψουν και πάλι την τέλεση λειτουργιών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον Λευκό Οίκο.

Στη Γερμανία, με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, έχουν καταγραφεί 177.850 κρούσματα του νέου κορωνοϊού. Από αυτούς τους ασθενείς, οι 8.216 πέθαναν.

Κορωνοϊός: Δύο νέοι θάνατοι και τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Δύο ακόμη νέοι θάνατοι από κορωνοϊό υπάρχουν στην Ελλάδα και μαζί τρία νέα κρούσματα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Ο τελευταίος θάνατος σημειώθηκε πριν λίγη ώρα και πρόκειται για έναν 89χρονο που νοσηλευόταν στο Αττικόν νοσοκομείο.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2876, εκ των οποίων το 55.1% αφορά άνδρες. Από αυτά, 613 (21.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1458 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

20 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 71 ετών. 7 (35.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 90.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.99 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 171 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29.2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 152.998 κλινικά δείγματα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share