Κορωνοϊός στη Βρετανία:428 θάνατοι μέσα σε μια μέρα

Αυξήθηκαν κατά 428 οι νεκροί του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 33.614. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 233.151, αφού προστέθηκαν ακόμα 3.446.
Στο μεταξύ, στην έρευνα που πραγματοποίησε το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 148.000 άνθρωποι στην Αγγλία έχουν προσβληθεί από τον ιό τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Η έρευνα βασίστηκε στην εξέταση 10.705 πολιτών από 5.000 και πλέον αγγλικά νοικοκυριά και για το διάστημα από τις 27 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου, ενώ έχει συγκλονίσει ο θάνατος μιας 47χρονης.
Η ίδια μελέτη υπολογίζει ότι το 0,27% του πληθυσμού της Αγγλίας έχει προσβληθεί από τον ιό, ενώ έδειξε ότι η πιθανότητα να προσβληθεί κάποιος δεν διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία.
Επιπλέον, στοιχεία του NHS για τους 22.332 ανθρώπους που πέθαναν από τις 31 Μαρτίου, το 26% είχε διαβήτη, το 18% έπασχε άπο άνοια, το 15% είχε χρόνια πνευμονοπάθεια και 14% είχε πρόβλημα στα νεφρά.
Τέλος, μελέτη του ανεξάρτητου Γραφείου Ευθύνης Προϋπολογισμού ανεβάζει το οικονομικό κόστος της πανδημίας για το βρετανικό κράτος στα 123,2 δισεκατομμύρια λίρες.
Κορωνοϊός: Ακόμη ένας θάνατος στην Ελλάδα – 10 νέα κρούσματα και 2.770 συνολικά
Ακόμη ένας θάνατος από κορωνοϊό υπάρχει στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας στο σύνολο τους 156, με τα νέα κρούσματα να είναι 10, φτάνοντας το σύνολο στα 2.770, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Από τα κρούσματα, το 55.3% αφορά άνδρες, με τα 610 να σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1.409 με γνωστό κρούσμα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας και καθηγητής λοιμωξιολογίας, ενώ ο Νίκος Σύψας προειδοποιεί για το εμβόλιο.
Παράλληλα, 24 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι, με μέσο όρο τα 71 έτη. Οι 14 είναι άνδρες, εξ αυτών, με 10 γυναίκες και το 96% έχει υποκείμενο κρούσμα, ή είναι άνω των 70 ετών. Επίσης, 90 έχουν βγει από τις ΜΕΘ.
Επιπρόσθετα, έχουμε ακόμη ένα θάνατο και 156 στο σύνολο. Οι 115 ήταν άνδρες και οι 41 γυναίκες, με μέσο όρο τα 75 έτη και το 93.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.
Τέλος, έχουν ελεγχθεί 116.233 κλινικά δείγματα.
0 ΣΧΟΛΙΑ