Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Πέθανε η Άννα Ρηγούτσου

Θλίψη

9 Μαΐου 2020 08:23
Πέθανε η Άννα Ρηγούτσου
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος επικρατεί στη Σύρο καθώς «έφυγε» από τη ζωή η Άννα Ρηγούτσου σε ηλικία μόλις 34 ετών. Θρήνος ξέσπασε και στο χώρο της τέχνης μετά την τραγική είδηση του θανάτου διάσημης Ελληνίδας ιστορικού και σκηνοθέτιδος.

Πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της. Ήταν ένα ξεχωριστό χαμογελαστό κορίτσι γεμάτο ενέργεια. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα Σάββατο στις 12.00 στο Καθολικό Κοιμητήριο Ερμουπόλεως. Η οικογένεια εκφράζει την επιθυμία στη μνήμη της Άννας αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο σύλλογο καρκινοπαθών Σύρου.

Πέθανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Στέφανος Παϊπέτης

Έφυγε από την ζωή ο ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και επιφανής ελευθεροτέκτονας Στέφανος Α. Παϊπέτης. Επίσης, στο πένθος βύθισε τον ελληνικό αθλητισμό και ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού αθλητή Αλέξανδρου Μπαμπίλη.

Ο εκλιπών ήταν μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ερευνητική περιοχή του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά και υπήρξε υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας, ενώ πολλά βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.

Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Πέθανε η Έλενα Πατρικίου

Πέθανε η Έλενα Πατρικίου, ιστορικός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και δια βίου ενεργός πολίτης στον κοινωνικό χώρο και τον πολιτικό της ανανεωτικής αριστεράς. Η κηδεία της θα γίνει αύριο 9/5 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Θρήνος επικρατεί και στο χώρο της Δικαιοσύνης με τον θάνατο γνωστού δικηγόρου και πρώην δημοτικού συμβούλου.

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη την ιστορικό και σκηνοθέτιδα, Ελένη Πατρικίου. Η Ελ. Πατρικίου στρατεύτηκε στις γραμμές της Αριστεράς από νεαρή ηλικία. Ως άνθρωπος του πολιτισμού, έδωσε από το δικό της μετερίζι τη μάχη για τις ιδέες και τις αξίες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share