Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Θρήνος στον χώρο της τέχνης: Πέθανε διάσημη Ελληνίδα σκηνοθέτις

Θλίψη!

8 Μαΐου 2020 22:11
Θρήνος στον χώρο της τέχνης: Πέθανε διάσημη Ελληνίδα σκηνοθέτις

Θρήνος ξέσπασε στο χώρο της τέχνης μετά την τραγική είδηση του θανάτου της διάσημης ιστορικού και σκηνοθέτιδος Ελένης Πατρικίου, ενώ λίγη ώρα πριν θρηνούσε ο χώρος του αθλητισμού, δείτε εδώ ποιος θρυλικός ποδοσφαιριστής έφυγε από τη ζωή.

Η Ελένη Πατρικίου, κόρη του ποιητή Τίτου Πατρίκιου, ήταν διδάκτωρ ιστορίας του αρχαιοελληνικού πολιτισμού και κλασσικής φιλολογίας. Μεταξύ άλλων δίδαξε στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Στο έργο της συγκαταλέγονται και μεταφράσεις έργων λογοτεχνίας, ενώ ανάμεσα στα θεατρικά έργα που είχε σκηνοθετήσει ήταν και το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, το 2008.

Υπήρξε μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ως τον Αύγουστο του 2015, οπότε και αποχώρησε. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσω Facebook, αναφέροντας ότι η κηδεία της θα γίνει αύριο Σάββατο, στις 12 μ. από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών.

Μια σεμνή καλλιτέχνις ,ηθοποιός, ιστορικός,συγγραφεας έφυγε νωρίς απο κοντά μας....Θα την αποχαιρετησουμε στις 12 το...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Thursday, May 7, 2020

Πέθανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Στέφανος Παϊπέτης

Έφυγε από την ζωή ο ομότιμος καθηγητής της μηχανικής του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών και επιφανής ελευθεροτέκτονας Στέφανος Α. Παϊπέτης. Επίσης, στο πένθος βύθισε τον ελληνικό αθλητισμό και ο αιφνίδιος θάνατος του νεαρού αθλητή Αλέξανδρου Μπαμπίλη.

Ο εκλιπών ήταν μηχανολόγος μηχανικός του Ε.Μ.Π., μηχανολόγος μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ερευνητική περιοχή του ήταν τα προηγμένα αεροδιαστημικά υλικά και υπήρξε υπεύθυνος διεθνών προγραμμάτων συνεργασίας, ενώ πολλά βιβλία και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί από εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.

Τα γενικότερα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνουν την αρχαία τεχνολογία, τη φιλοσοφία, την ποίηση και τη λογοτεχνία. Έχει μεταφράσει έργα των William Shakespeare, William Blake, Walt Whitman, John Keats κ.ά. Ποιήματα και άλλα έργα του έχουν δημοσιευθεί σε λογοτεχνικά περιοδικά.

Πέθανε ο Γκρεγκ Ζανής

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 69 ετών, λαβωμένος από πολλαπλά χτυπήματα του καρκίνου, άφησε ο ομογενής Γκρεγκ Ζανής (Greg Zanis), στο σπίτι του, στην πόλη Ορόρα, στο Ιλινόις, την Δευτέρα 4 Μαϊου, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειάς του. Σοκ επικρατεί και στον καλλιτεχνικό κόσμο καθώς έφυγε από τη ζωή πασίγνωστη τραγουδίστρια.

Πρόκειται για τον Ελληνοαμερικανό που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την Αμερική από την ακτιβιστική δράση του εις μνήμην των νεκρών των μαζικών δολοφονιών στην χώρα, καθώς τοποθέτησε περισσότερους από 26.000 σταυρούς με τα ονόματα των θυμάτων, ως ελάχιστο φόρο τιμής. Επρόκειτο για μια δραστηριότητα που στηρίχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Crosses for Losses (Σταυροί για τις Απώλειες), που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

«Ο Γκρεγκ έφυγε για τη νέα του ζωή», ανέφερε σε μήνυμά της, στην σελίδα ηλεκτρονικών δωρεών GoFundMe, η κόρη του.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share