Τρίτη, 07 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμη μία "μαύρη" ημέρα στη Γαλλία - Πάνω από 26.000 οι νεκροί

243 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

8 Μαΐου 2020 22:50
Κορωνοϊός: Ακόμη μία

Ξεπέρασαν τους 26.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στη Γαλλία, από την 1η Μαρτίου μέχρι και σήμερα (26.230), με το υπουργείο Υγείας της χώρας να ανακοινώνει 243 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Παράλληλα, δραματική παραμένει η κατάσταση και στην Ιταλία, δείτε εδώ τα στοιχεία του τελευταίου 24ωρου.

Από αυτούς, οι 111 έχασαν τη ζωή τους σε νοσοκομεία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 16.497 και άλλοι 132 πέθαναν σε γηροκομεία και άλλα νοσηλευτικά κέντρα (9.733 συνολικά).

Την ίδια στιγμή, 22.724 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Γαλλίας λόγω της λοίμωξης και 2.868 βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Συνεχίστηκε σήμερα η μείωση των ανθρώπων (-93) που εξήλθαν από τις ΜΕΘ.

Κορωνοϊός: Συναγερμός στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας - 100 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί

Συναγερμός σήμανε νωρίτερα στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας καθώς 100 από του εργαζόμενους της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ, λίγες ημέρες πριν θετικός είχε βρεθεί και ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν.

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε σήμερα η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Ελβίρα Ναμπιούλινα. Διευκρινίζοντας ότι οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους εργάζονται στη Μόσχα.

Η Ναμπιούλινα προσέθεσε ότι στην παρούσα φάση το 80% των υπαλλήλων της Κεντρικής Τράπεζας εργάζονται σε συνθήκες τηλεργασίας, ενώ στα παραρτήματα της τράπεζας το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 60-65%.

Νωρίτερα το μέλος του ΔΣ της Τράπεζας VTB Ντμίτρι Πιάνοφ είχε ανακοινώσει ότι περίπου 120 υπάλληλοι έχουν διαγνωσθεί με κορωνοϊό και ένας έχει πεθάνει.

«Οι ΗΠΑ απέτυχαν να αποδείξουν...» - «Βόμβα» από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για τον κορωνοϊό

«Βόμβα» έριξαν οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες για τον κορωνοϊό, οι οποίες αναφέρουν πως μάλλον προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, με το Der Spiegel να δημοσιεύει τον ισχυρισμό, ο οποίος επί της ουσίας αναφέρει πως δεν ισχύουν όσα υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, τη στιγμή που γίνεται μια νέα αποκάλυψη, με επιστήμονες να θεωρούν, ότι ο ιός έχει ξεκινήσει ένα άλλο θηλαστικό.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες ότι υπάρχει «ένας σημαντικός όγκος στοιχείων» ότι ο κορωνοϊός προήλθε από ένα κινεζικό εργαστήριο, αλλά δεν αμφισβήτησε το συμπέρασμα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι δεν κατασκευάστηκε από άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Spiegel, η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) είχε ρωτήσει μέλη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας μυστικών πληροφοριών «Πέντε Μάτια» να προσκομίσουν αποδείξεις που να στηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Κανένα από τα μέλη της συμμαχίας--οι ΗΠΑ, η Βρετανία, ο Καναδάς, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία--δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό του Πομπέο, αναφέρει το δημοσίευμα.

Μια έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που συντάχθηκε για την γερμανίδα υπουργό Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ συμπέρανε ότι οι αμερικανικοί ισχυρισμοί είναι μια εσκεμμένη απόπειρα να στραφεί η προσοχή της κοινής γνώμης μακριά από «τις αποτυχίες» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Έκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει.

Ο Τραμπ υποστηρίζει ότι διαθέτει στοιχεία πως ο ιός πιθανόν να προήλθε από κινεζικό εργαστήριο, αλλά έχει αρνηθεί να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Χθες ο αριθμός των θανάτων από covid-19 στις ΗΠΑ ξεπέρασε τις 75.000, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters, με αντιφατικά μηνύματα από τον Λευκό Οίκο και τις κυβερνήσεις των πολιτειών για τον τρόπο επιβράδυνσης της εξάπλωσης του ιού.

Από τα μέσα Απριλίου ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την covid-19 στις ΗΠΑ --το επίκεντρο της πανδημίας-- ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 2.000.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share