Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Άρση μέτρων: Αναλυτικά τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα 11 Μαΐου - Ποια τα επόμενα βήματα

Όλες οι πληροφορίες

8 Μαΐου 2020 10:50
Άρση μέτρων: Αναλυτικά τα καταστήματα που ανοίγουν την Δευτέρα 11 Μαΐου - Ποια τα επόμενα βήματα
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ρολά ανεβάζουν από την Δευτέρα 11 Μαΐου τα καταστήματα στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό. Επίσης, από την Δευτέρα ξεκινάνε και τα σχολεία και συγκεκριμένα η Γ' Λυκείου με το υπουργείο να έχει δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το πως θα διεξάγονται τα μαθήματα

Συγκεκριμένα, ανοίγουν πια όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ενώ όπως είναι ευνόητο θα τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις μεταξύ των πελατών.

Επιπλέον εκτός από τα καταστήματα, τη Δευτέρα:

  • Επανεκκινούν και οι σχολές οδηγών με γάντια μιας χρήσης, αντισηπτικού και μάσκας για εκπαιδευτή και εκπαιδευόμενο.
  • Επανέρχονται στις λαϊκές αγορές τα βιομηχανικά είδη.
  • Τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανοίγουν επίσης στις 11 Μαΐου. Δεν θα επιτρέπεται να υπάρχουν πελάτες καθήμενοι, ενώ για 20 τ.μ. θα επιτρέπονται τέσσερα άτομα. Έως 100 τμ κατάστημα, θα επιτρέπονται οι 4 συν ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Τα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων

  1. Όσον αφορά στα επόμενα στάδια άρσης των μέτρων, στις 18 Μαΐου επαναλειτουργούν ζωολογικά πάρκα και κήποι, αρχαιολογικοί χώροι. Ακόμη, απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις προς την επαρχία, όχι όμως και στα νησιά.
  2. Την 1η Ιουνίου, στο τέταρτο στάδιο, ανοίγουν εμπορικά κέντρα με υποχρεωτική μάσκα και εργαζόμενους και καταναλωτές και εξυπηρέτηση χωρίς καθήμενους. Δεν θα λειτουργήσει η εστίαση για τα εμπορικά. Μέγιστη παρουσία είναι ένας πελάτης ανά 20 τ.μ. και ισχύουν οι κανόνες εντός καταστημάτων όπως παραπάνω.
  3. Επίσης 1η Ιουνίου επανεκκινούν εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους με τραπέζια και stand να είναι ανά 2 μέτρα, ενώ ανά τραπέζι προβλέπονται 4 άτομα. Την 1η Ιουνίου ανοίγουν και οι ξενοδοχειακές μονάδες δωδεκάμηνης διάρκειας. Στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου θα ακολουθήσουν τα εποχικά τουριστικά καταλύματα.
  4. Στο πέμπτο στάδιο που θα προσδιοριστεί τον Ιούνιο επανεκκινούν τα θερινά σινεμά με 1,5 μ απόσταση μεταξύ των θεατών ανά σειρά και πληρότητα έως 60%.
  5. Επίσης επαναλειτουργούν τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας, με όρους αντίστοιχους των καφέ και των εστιατορίων.
  6. Στο έκτο στάδιο επαναλειτουργούν τα πάρκα αναψυχής, τα θεματικά πάρκα και οι παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους, με τους ίδιους κανόνες απόστασης.
  7. Στο έβδομο στάδιο επαναλειτουργούν εστιατόρια και καφέ σε εσωτερικούς χώρους, επιχειρήσεις διασκέδασης, καταλύματα διακοπών και αθλητικές
 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share