Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020

Παγκόσμιο σοκ: 2.448 θάνατοι σε μια μέρα στις ΗΠΑ από κορωνοϊό

Ανατριχίλα

8 Μαΐου 2020 08:08
Παγκόσμιο σοκ: 2.448 θάνατοι σε μια μέρα στις ΗΠΑ από κορωνοϊό
Αρθρογράφος: ATHENSMAGAZINE TEAM
ATHENSMAGAZINE TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Παγκόσμιο σοκ προκαλεί ο αριθμός των νεκρών από κορωνοϊό στις ΗΠΑ, μέσα σε 24 ώρες!

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ένας ικανός αριθμός κυβερνητών διεξάγει αγώνα προκειμένου να «ανοίξουν» την ομοσπονδιακή και τις τοπικές οικονομίες, την ίδια στιγμή που στις ΗΠΑ ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν καθημερινά τη ζωή τους από τον νέο κορωνοϊό κάθε άλλο παρά μειώνεται. Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ήταν πάνω από 2.000, φτάνοντας το τελευταίο 24ωρο τους 2.448.

Οι δε νέες καταγεγραμμένες περιπτώσεις ασθενών με covid-19, ξεπέρασαν τις 29.000. Πλέον, συνολικά ο αριθμός των νεκρών στις ΗΠΑ αγγίζει τους 77.000, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα πλησιάζουν τα 1,3 εκατ., σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου παγκοσμίως.

2.448 θάνατοι σε μια μέρα στις ΗΠΑ

Από τους χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται στα αμερικανικά νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, οι 16.995 χαρακτηρίζονται σε κρίσιμη κατάσταση και δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

Τα Ινστιτούτα που καταγράφουν τις τάσεις, υπολογίζοντας τη δεδομένη αύξηση της διασποράς μετά το άνοιγμα των οικονομιών και την άρση των περιοριστικών μέτρων, κάνουν λόγο για περισσότερους από 130.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο, ενώ άλλες, πιο δυσοίωνες προβλέψεις, κάνουν λόγο ακόμα και για 200.000 νεκρούς.

Έρευνα «βόμβα» για τον κορωνοϊό που έπληξε Ευρώπη και ΗΠΑ

Ο κορωνοϊός που έπληξε την επαρχία Ουχάν στην Κίνα πριν από 4 μήνες έχει αρχίσει να εξασθενεί, όμως ένα νέο, πιο επιθετικό είδος του ιού έχει διασπαρεί στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ενώ, «καμπανάκι» σήμανε καθηγητής πνευμονολογίας για αυτή την μάσκα, λέγοντας ότι είναι: «13 φορές πιο πιθανό να νοσήσουμε από κορωνοϊό».

Σύμφωνα με μια έρευνα στο Εθνικό Εργαστήριο του Λος Άλαμος στο Νέο Μεξικό, την οποία δημοσιεύουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, ο νέος κορωνοϊός που έχει μεταδοθεί σε Ευρώπη και ΗΠΑ από τα τέλη Μαρτίου έχει μεταλλαχθεί και η μετάδοσή του είναι πλέον ταχύτερη από το αντίστοιχο στέλεχος που χτύπησε την Κίνα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το εν λόγω στέλεχος του ιού είναι πλέον το επικρατέστερο ανά τον κόσμο. Εάν ο κορωνoϊός δεν υποχωρήσει το καλοκαίρι όπως η εποχική γρίπη, θα μπορούσε να μεταλλαχθεί περαιτέρω και ενδεχομένως να περιορίσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κορωνoϊού που αναπτύσσονται σήμερα από επιστήμονες σε όλο τον κόσμο, προειδοποίησαν οι ερευνητές.

undefined

Ορισμένοι ερευνητές εμβολίων χρησιμοποιούν τις γενετικές αλληλουχίες του ιού που έχουν απομονωθεί από τις αρχές υγείας στις αρχές της επιδημίας. "Αυτά είναι κακά νέα", έγραψε η Bette Korber, βιολόγος στο Λος Άλαμος και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, στη σελίδα της στο Facebook. "Αλλά παρακαλώ μην είστε απογοητευμένοι από αυτό", συνέχισε.

"Η ομάδα μας στο LANL μπόρεσε να τεκμηριώσει αυτήν τη μετάλλαξη και τον αντίκτυπό της στη μετάδοση μόνο λόγω μιας τεράστιας παγκόσμιας προσπάθειας κλινικών και πειραματικών ομάδων, οι οποίες καθιστούν διαθέσιμες νέες αλληλουχίες του ιού (SARS-CoV-2) στις τοπικές τους κοινότητες ως όσο πιο γρήγορα μπορούν".

Η μελέτη δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί επαρκώς, αλλά οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα νέα της μετάλλαξης ήταν "επείγοντος προβληματισμού" λαμβάνοντας υπόψη τα περισσότερα από 100 εμβόλια στη διαδικασία ανάπτυξης για την πρόληψη του κορωνοϊού. Στις αρχές Μαρτίου, ερευνητές στην Κίνα δήλωσαν ότι διαπίστωσαν ότι δύο διαφορετικοί τύποι κορωνοϊού θα μπορούσαν να προκαλέσουν λοιμώξεις παγκοσμίως.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share