Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό στα 47 του αγαπημένος ράπερ

Θλίψη...

7 Μαΐου 2020 23:31
Θρήνος: Πέθανε από κορωνοϊό στα 47 του αγαπημένος ράπερ
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Θρήνος ξέσπασε στον καλλιτεχνικό κόσμο, αφού έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό στα 47 του χρόνια σπουδαίος ράπερ και βύθισε στη θλίψη τη μουσική σκηνή, ενώ νωρίτερα θρυλικός τραγουδιστής της ροκ πέθανε από καρδιακή προσβολή.

Ο λόγος γίνεται για τον Ty, ο οποίος επισημοποιήθηκε την Πέμπτη (7/5), ότι έφυγε από τη ζωή, έχοντας νοσηλευτεί στη ΜΕΘ, ενώ στην πορεία πέρασε από κώμα, με την επιρροή του ιού να είναι θανατηφόρα.

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή - Πέθανε πασίγνωστος καλλιτέχνης (photo-video)

Σοκ και θρήνος επικρατεί στην παγκόσμια μουσική σκηνή καθώς πέθανε σε ηλικία 73 ετών, ο συνιδρυτής του πρωτοπόρου συγκροτήματος Kraftwerk, καλλιτέχνης Φλοριάν Σνάιντερ. Θρήνος επικρατεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τον χαμό του Βασίλη Σαμαρά.

Σε μια δήλωση, ο συνιδρυτής του Kraftwerk, Ραλφ Χιούτερ, επιβεβαίωσε «τα πολύ θλιβερά νέα ότι ο φίλος και ο σύντροφός του για πολλές δεκαετίες, ο Φλοριάν Σνάιντερ, πέθανε από καρκίνο λίγες μέρες μετά τα 73α γενέθλιά του.

Ο Φλόριαν, συνίδρυσε το συγκρότημα μαζί με τον Ραλφ το 1970 και οι Kraftwerk συνέβαλαν στην ανάδειξη του ηλεκτρονικού ήχου. Ο Φλόριαν, που έπαιζε κυρίως το φλάουτο, αναφέρεται ως μία από τις μουσικές επιρροές του Ντέιβιντ Μπόουι. Ο Μπόουι μάλιστα έδωσε το όνομά του σε ένα μουσικό κομμάτι στο άλμπουμ Heroes.

Ο Φλόριαν ήταν πολυτάλαντος και εκτέλεσε χρέη συνθέτη, ενώ έπαιζε αρκετά όργανα, μεταξύ αυτών το φλάουτο και το σαξόφωνο. Οι Kraftwerk κυκλοφόρησαν 10 άλμπουμ, συμπεριλαμβανομένου του Autobahn, το οποίο έφτασε στο νούμερο τέσσερα στα βρετανικά charts. Το "the model" έγινε το πιο εμπορικό τραγούδι της μπάντας, το οποίο έφτασε στο νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Florian εγκατέλειψε το συγκρότημα το 2008 μετά από τέσσερις δεκαετίες.

Τα άλμπουμ "Autobahn" (1974), "Radio Activity" (1975), "Trans-Europe Express" (1977), "The Man-Machine" (1978), "Computer World" (1981) θεωρούνται από τα πιο σημαντικά των Kraftwerk, ενώ συνέβαλαν στην εξέλιξη της ηλεκτρονικής μουσικής και αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς μουσικούς και μπάντες.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share