Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Βασίλης Σαμαράς

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό

5 Μαΐου 2020 20:26
Πέθανε ο Βασίλης Σαμαράς
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε ο Βασίλης Σαμαράς, ο γηραιότερος βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. O εκλιπών γεννήθηκε το 1925 και 22 ετών το 1947 φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, προερχόμενος από τον Αίαντα Σαλαμίνας. Ενώ, αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει με ποδοσφαιριστή, ο οποίος εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος θεωρείτο νεκρός από το 2016, αλλά φαίνεται πως…

Την ίδια χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης, παίζοντας στη θέση του τερματοφύλακα. Στον ΠΑΟΚ έμεινε μέχρι το 1950. Πριν τέσσερα χρόνια, στην εντός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Πανθρακικό, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ τον τίμησε πριν την έναρξη του αγώνα.

Για τον θάνατο του η ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης ανάρτησε την εξής ανακοίνωση:

«Ο Βασίλης Σαμαράς, ο μεγαλύτερος εν ζωή ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, δεν είναι πια μαζί μας. Έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι σε ηλικία 95 ετών. Η οικογένεια του ΠΑΟΚ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στους οικείους του. Καλό ταξίδι!».

Θρήνος: Πέθανε μυθική μορφή του ποδοσφαίρου

Θρήνος ξέσπασε στον παγκόσμιο αθλητισμό, αφού ένας μυθικός προπονητής του ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή το πρωί της Δευτέρας (4/5).

Ο λόγος γίνεται για τον Ντον Σούλα, τον προπονητή με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του αμερικανικού ποδοσφαίρου (σ.σ. το αποκαλούν football στην χώρα, ενώ το δικό μας ποδόσφαιρο αποκαλείται soccer) σε ηλικία 90 ετών. Πριν από λίγο καιρό, μάλιστα, ένας μεγάλος τεχνικός πάλευε με τον κορωνοϊό.

Ο Σούλα είχε γράψει ιστορία με τους Μαϊάμι Ντόλφινς, με την ομάδα να ενημερώνει για το θάνατο του επί 33 ετών πρώτου προπονητή σε επίπεδο NFL, έχοντας κατακτήσει μαζί τους δύο τίτλους και έχοντας νικήσει σε 347 παιχνίδια.

«Ήταν ο πατριάρχης της ομάδας μας. Έφερε την νοοτροπία νικητή και μας έβαλε στον παγκόσμιο χάρτη. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας πάνε στη γυναίκα του, Μέρι Αν, και τα παιδιά του Ντέιβ, Ντόνα, Σάρον, Αν και Μάικ», αναφέρει η ανακοίνωση των «Δελφινιών», με τον προπονητή τους κάποτε να τους έχει οδηγήσει σε ένα απίστευτο ποσοστό 81.7% σε νίκες στην επταετία 1970-1976, ενώ είχε προπονήσει και τους Μπάλτιμορ Κολτς.

Πέθανε ο προπονητής Ράντομιρ Άντιτς

Θρήνος στο ποδόσφαιρο αφού το απόγευμα της Δευτέρας πέθανε ο εμβληματικός προπονητής Ράντομιρ Άντιτς σε ηλικία 71 ετών, όπως έγινε γνωστό.

Σε πένθος βρίσκεται όλος ο αθλητικός κόσμος και το σερβικό ποδόσφαιρο, μετά την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή, ο Ράντομιρ Άντιτς. Ο 71χρονος Σέρβος προπονητής είχε περάσει από τους πάγκους και των τριών μεγάλων ισπανικών ομάδων. Καθοδήγησε δηλαδή τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα και την Ατλέτικο.

Γεννήθηκε το 1948 στο Ζίτισε και ως ποδοσφαιριστής φόρεσε τις φανέλες των Παρτίζαν, Φενέρμπαχτσε, Σαραγόσα και Λούτον. Ως προπονητής κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Copa del Rey με την Ατλέτικο Μαδρίτης σε μια ιστορική σεζόν για τους κολτσονέρος.

Πέρασε επίσης από τους πάγκους των Οβιέδο, Θέλτα και εθνικής Σερβίας. Το 2012 πήγε στην Κίνα για τη Σαντόνγκ Λούνενγκ, ενώ το 2015 προπόνηση τη Χεμπέι Φόρτσουν.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος σταθμός της προπονητικής του καριέρας.

Σε πένθος έχει βυθιστεί ο αθλητικός κόσμος, αφού νωρίτερα την μάχη με τον κορωνοϊό έχασε και η μητέρα του προπονητή Πεπ Γκουαρδιόλα.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share