Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αδιανόητο: Ποδοσφαιριστής που θεωρούσαν νεκρό… ζωντάνεψε 4 χρόνια μετά και είναι ηλεκτρολόγος

Απίστευτο!

5 Μαΐου 2020 10:42
Αδιανόητο: Ποδοσφαιριστής που θεωρούσαν νεκρό… ζωντάνεψε 4 χρόνια μετά και είναι ηλεκτρολόγος
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Αδιανόητο είναι αυτό που συμβαίνει με ποδοσφαιριστή, ο οποίος εξαιτίας ενός τροχαίου δυστυχήματος θεωρείτο νεκρός από το 2016, αλλά φαίνεται πως… είναι ζωντανός και, μάλιστα, κάνει μια διαφορετική δουλειά, όντως ηλεκτρολόγος.

Ο 33χρονος σήμερα Χιανίκ Καμπά, που έπαιξε κάποτε και στη γερμανική Σάλκε, είναι ζωντανός κι εργάζεται για μια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας στο Ρουρ, στη ζώνη του Γκελζενκίρχεν. Το αποκάλυψε η Bild όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι ο εισαγγελέας του Έσσεν ερευνά την υπόθεση έχοντας εστιάσει την προσοχή του όχι σε αυτόν, αλλά στην πρώην σύζυγό του. Προ ημερών, πάντως, το θρήνο είχε σκορπίσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο ο θάνατος του 26χρονου Μάνου Καζαντζόγλου.

Η κατηγορία είναι εκείνη της ασφαλιστικής απάτης, καθώς για να εισπράξει την αποζημίωση η γυναίκα φέρεται να σκηνοθέτησε το θανατηφόρο ατύχημα. Η εισαγγελέας Ανέτ Μίλικ δήλωσε: «Κατηγορείται για απάτη αλλά αρνείται το γεγονός. Ο Καμπά δήλωσε ότι σε ένα ταξίδι στο εσωτερικό του Κονγκό, τον Ιανουάριο του 2016, κλάπηκαν τα έγγραφα, τα χρήματα, το τηλέφωνό του».

Το 2018 ο Καμπά προσπάθησε να επιστρέψει στη Γερμανία. Στη γερμανική πρεσβεία στην Κινσάσα και στους συνεργάτες του, τους συνάδελφούς του, είχε γνωστοποιήσει ότι τα νέα του θανάτου του ήταν ψευδή. Μετά από μακρές έρευνες και γραφειοκρατικές διατυπώσεις είχε επιστρέψει στο παλιό του σπίτι, κοντά στο Γκελζενκίρχεν.

Είχε επίσης τη δουλειά του πίσω και κάποιος θα χαμογελούσε ενθυμούμενος τη νεκρολογία που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία. Ο Μάνουελ Νόιερ άκουσε επίσης τα καλά νέα και είπε στην Bild: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γνωρίζω ότι είναι ακόμα ζωντανός. Τα νέα του θανάτου του με συγκλόνισαν. Ως παιδί ήταν ταλέντο. Είχε φύγει από το Κονγκό με την οικογένειά του λόγω του εμφυλίου πολέμου. Οι γονείς του επέστρεψαν στην Αφρική το 2005 κι έπρεπε να τους ακολουθήσει, αλλά η Σάλκε του πρόσφερε ένα συμβόλαιο για τη Β΄ ομάδα και ο Καμπά κατάφερε να ζητήσει άσυλο και να μείνει στη Γερμανία. Όπου βρίσκεται ακόμα, ανάμεσα στην ευτυχία των φίλων του που τον πίστεψαν νεκρό».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share