Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Αυτή θα είναι η χρήση της μάσκας στην καθημερινότητά μας

Δείτε αναλυτικά!

1 Μαΐου 2020 10:10
Κορωνοϊός: Αυτή θα είναι η χρήση της μάσκας στην καθημερινότητά μας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Μεγάλη συζήτηση υπάρχει γύρω από την χρήση της μάσκας για αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, σε ένα μέτρο που έχει ανακοινώσει ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την καθημερινότητά μας ασφαλώς να είναι διαφορετική. Γνωστό, φυσικά, είναι και το πρόστιμο αν δεν την φοράτε.

Απαντήσεις για το ζήτημα έσπευσε να δώσει μέσω της εκπομπής «Ώρα Ελλάδος» στο Open ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος επεσήμανε πως η μάσκα είναι ένα επικουρικό μέτρο, που χρησιμοποιείται λόγω της αύξησης της κινητικότητας και του συνωστισμού στο επόμενο χρονικό διάστημα. Τόνισε, δε, ότι το κύριο μέτρο εξακολουθεί να είναι η διατήρηση των αποστάσεων.

Παράλληλα, ο κύριος Γώγος αναφέρθηκε και στα μέτρα για τα σχολεία, λέγοντας πως υπήρξε σχεδόν ομόφωνη απόφαση μεταξύ των επιστημόνων για το άνοιγμά τους, με μόνο ένα διαφωνούντα ανάμεσα σε πάνω από 20 μέλη, ενώ πρόσθεσε πως ένα παιδί μπορεί να μην πάει στο σχολείο, εφόσον έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Βήμα βήμα πώς θα φτιάξετε μόνοι σας προστατευτική μάσκα από το παλιό σας κοντομάνικο

Οι μάσκες αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έλλειψη και από το να ξοδέψετε μια περιουσία για να προστατέψετε τον εαυτό σας δεν είναι προτιμότερο να φτιάξετε μια μάσκα μόνοι σας; Παράλληλα, εκτός από μάσκα μπορείτε να φτιάξετε και αντισηπτικά μόνοι σας, δείτε εδώ τον τρόπο.

Ο τρόπος είναι απλούστατος και θα χρειαστείτε μόνο ένα παλιό σας κοντομάνικο. Πάρε μολύβι και στυλό κι άρχισε να σχεδιάζεις, πάρε ψαλίδι κι άρχισε να κόβεις. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξεις τη δική σου μάσκα, είναι κάτι πολύ απλό και το κάνεις με καθημερινά υλικά που βρίσκεις παντού.

Δες το παρακάτω βίντεο για να δεις πώς να φτιάξεις τη δική σου μάσκα στο σπίτι:

Μακαγιάζ και μάσκα - Πως να βαφτείτε για να «κλέψετε» τις εντυπώσεις (Video)

Μια γυναίκα μας δείχνει πώς κάνει το μακιγιάζ χωρίς να αποχωριστεί ούτε λεπτό τη μάσκα της. Eφαρμόζει όλα τα καλλυντικά -όπως foundation, concealer, ακόμη και κραγιόν- σαν να είναι η επιφάνεια της μάσκας η προέκταση του προσώπου της. Παράλληλα, δείτε ένα απίθανο κόλπο για το τι συμβαίνει όταν ανακάτεψε σε ένα μπολ καυτό νερό με μαγειρική σόδα και βούτηξε μέσα τα πινέλα του μακιγιάζ σας.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share