Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Ανακάτεψε σε ένα μπολ καυτό νερό με μαγειρική σόδα με βούτηξε μέσα τα πινέλα του μακιγιάζ της - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

28 Απριλίου 2020 08:20
Ανακάτεψε σε ένα μπολ καυτό νερό με μαγειρική σόδα με βούτηξε μέσα τα πινέλα του μακιγιάζ της - Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει

Τα πινέλα του μακιγιάζ είναι το αντικείμενο πόθου κάθε γυναίκας γι' αυτό και υπάρχουν πάμπολλα στα νεσεσέρ τους. Είναι όμως κι ένα αντικείμενο που χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή μιας και έρχεται σε επαφή με το πρόσωπο μας και όσο προφυλαγμένα κι αν τα έχουμε πάντα θα είναι εκτεθειμένα σε υπολείμματα σκόνης ή μικροβίων. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν γι αυτό; Να τα πλένουμε συχνά χρησιμοποιώντας ένα υλικό που υπάρχει σε όλα τα σπίτια και δεν είναι άλλο από τη μαγειρική σόδα.

Όπως έχουμε δει ξανά και ξανά η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που μας έχει βγάλει ασπροπρόσωπους σε θέματα καθαριότητας, δείτε εδώ τι μπορεί να κάνει λίγη μαγειρική σόδα στα αθλητικά σας παπούτσια.

Μία φορά το μήνα λοιπόν πρέπει να βάζεις τα πινέλα σου για μπουγάδα. Σαπούνισε τα με ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια βάλ' τα να στεγνώσουν φυσικά πάνω σε μία επίπεδη πετσέτα, ώστε να μην χαλάσουν το σχήμα τους. Με αυτό τον τρόπο κάθε ίχνος από παλιό make-up θα φύγει.

Το απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για να έχετε πάντα στο σπίτι σας φυσικό και οικονομικό αντισηπτικό

Υπάρχει ένα απίστευτο κόλπο για να χρησιμοποιήσεις μαγειρική σόδα αντί για αντισηπτικό. Δες πως θα καθαρίσεις τα χέρια σου με ένα τόσο απλό υλικό που έχεις μέσα στην κουζίνα σου, βέβαια σας έχουμε και ακόμα ένα φυσικό τρόπο για αντισηπτικό με λεμόνι!

Σίγουρα έχετε ακούσει πως η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα στην καθαριότητα του σπιτιού, στην περιποίηση του σώματος μας και γενικά έχει πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές, αλλά κάθε φορά ανακαλύπτουμε και νέα life hacks με μαγειρική σόδα.

1. Απαλύνετε ένα τσίμπημα από έντομο
Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και εφαρμόστε τη στο σημείο του τσιμπήματος. Αφήστε την να στεγνώσει για 2 λεπτά και σκουπίστε τη. Δείτε και

2. Φρεσκάρετε τα χέρια σας
Αναμείξτε 3 μέρη μαγειρικής σόδας με 1 μέρος νερού και τρίψτε με αυτό το μείγμα τα χέρια σας. Ξεπλυθείτε και είστε έτοιμη.

3. Διώξτε την άσχημη μυρωδιά από τα sneakers σας
Απλά εφαρμόστε λίγη σκόνη μαγειρικής σόδας μέσα στα παπούτσια, κουνήστε τη να πάει παντού και αφήστε τη να δράσει για μερικές ώρες. Στη συνέχεια αδειάστε τη σκόνη και τα παπούτσια σας θα μυρίζουν όμορφα.

4. Στοματικές πλύσεις
Βάλτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερού και κάντε στοματικές πλύσεις με αυτό το μείγμα.

5. Καθαρίστε τις βούρτσες των μαλλιών σας
Πάρτε ένα λεκανάκι με νερό και ρίξτε μέσα λίγη μαγειρική σόδα. Βυθίστε την βούρτσα με τα δόντια προς τα κάτω μέσα στο μείγμα και αφήστε τη να μουλιάσει για 20 λεπτά. Έπειτα βγάλτε την, ξεπλύντε την και σκουπίστε την.

6. Απομακρύνετε τα μαύρα στίγματα
Δημιουργήστε μια πάστα με μαγειρική σόδα και λίγο νερό. Στη συνέχεια εφαρμόστε την στις περιοχές όπου έχετε μαύρα στίγματα και αφήστε τη να δράσει για 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα μπορεί να γίνει 2-3 φορές την εβδομάδα.

7. Εξαφανείστε στη λιπαρότητα από τα μαλλιά σας.
Δημιουργήστε το δικό σας ξηρό σαμπουάν με λίγη μαγειρική σόδα. Εφαρμόστε την σκόνη απευθείας στις ρίζες, τρίψτε την ελαφρώς και χτενιστείτε.

Εκτός από τα χέρια σας μπορείτε να καθαρίσετε και τον νιπτήρα σας με μαγειρική σόδα
Θέλετε να αποκτήσετε ένα λαμπερό και αστραφτερό νιπτήρα; Χρησιμοποιώντας την μαγειρική σόδα, ένα ουσιαστικά «πολυεργαλείο», αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν στα πάντα, θα καταφέρετε όλες τις βρωμιές που σας ταλαιπωρούν. Το αποτέλεσμα θα σας «τρελάνει».

Η μαγειρική σόδα είναι η λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, η οποία είναι πολύ εύκολη στο να φτιάξετε το μείγμα που χρειάζεστε. Με το που είναι έτοιμο και το χρησιμοποιήσετε πάνω στους επίμονους λεκέδες του νιπτήρα σας θα πάθετε σοκ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες με προσοχή και στην συνέχεια είστε έτοιμες για δράση. Μάλιστα, με αυτή μπορείτε να καθαρίσετε και τη μπανιέρα σας.

Τα υλικά

  • 1 μπουκάλι ψεκασμού
  • Μαγειρική σόδα
  • Χυμός λεμονιού
  • Ξύδι
  • Υγρό σαπούνι πιάτων
  • 1 σφουγγάρι

Πριν φτιάξετε το μείγμα για το καθαριστικό σας, πάρτε την μαγειρική σόδα και βάλτε την πάνω στους λεκέδες του νερού.

Αφήστε τη για πέντε λεπτά.

Στη συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό.
Πάρτε το άδειο μπουκάλι και γεμίστε το μισό με ξύδι.
Έπειτα, βάλτε μέσα 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού.
Γεμίστε το υπόλοιπο μπουκάλι με υγρό σαπούνι πιάτων.
Ανακινήστε καλά το μπουκάλι με το μείγμα.
Ψεκάστε τους σκληρούς λεκέδες νερού με αυτό το μείγμα.
Αφήστε το σε αυτούς για περίπου μισή ώρα.
Πάρτε το σφουγγάρι και τρίψτε τους αηδιαστικούς λεκέδες, έχοντας ως μοναδικό στόχο να τους απομακρύνετε.
Ξεπλύνετε, με χλιαρό νερό.

 

Ροή ειδήσεων

Share