Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

«Αν δε σταματήσετε αύριο την καραντίνα θα...» - Έντονες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τους Ρομά στη Λάρισα

Χαμός στον οικισμό!

23 Απριλίου 2020 21:39
«Αν δε σταματήσετε αύριο την καραντίνα θα...» - Έντονες αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τους Ρομά στη Λάρισα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στους Ρομά της Λάρισας η νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος ανέφερε πως θα υπάρξει παράταση της καραντίνας σε κομμάτι του οικισμού μέχρι τις 30 Απριλίου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Open TV Παναγιώτη Μανή οι κάτοικοι μόλις άκουσαν την παράταση της καραντίνας για μία εβδομάδα σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της περιοχής εξοργίστηκαν, βγήκαν στους δρόμους και έκοψαν την κορδέλα που υπήρχε.

Μάλιστα έλεγαν ότι όλο αυτό το διάστημα τήρησαν ευλαβικά τα μέτρα και έλεγαν ότι αν δεν τελειώσει αύριο το συγκεκριμένο μέτρο, θα το παρακάμψουν μόνοι τους. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις ενώ αστυνομικοί προσπαθούν να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Συναγερμός στη Λάρισα: Νέο κρούσμα κορωνοϊού από τη διαδικασία ιχνηλάτησης

Συναγερμός σήμανε ξανά στη Λάρισα καθώς ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών της 18χρονης που ήταν και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην περιοχή.

Πρόκειται για μια 42χρονη η οποία είναι η κόρη του ζεύγους Λαρισαίων που τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Παράλληλα αναμένονται και τα αποτελέσματα από την ιχνηλάτηση της Νέας Σμύρνης, καθώς και των δειγμάτων που ελήφθησαν από την Αρωγή.

Κρανίδι: Αρνητικά τα πρώτα 62 δείγματα από τα 177 για κορωνοϊό

Καλά είναι τα τελευταία νέα από το Κρανίδι αναφορικά με τα τεστ για κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή. Ενώ, νωρίτερα σήμανε συναγερμός στο Κρανίδι καθώς δυο βρέφη βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα πρώτα 62 αποτελέσματα είναι αρνητικά, από τα συνολικά 177 δείγματα που ελήφθησαν στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Αυτό σημαίνει ότι ο ιός δεν έχει διασπαρεί στην τοπική κοινότητα πέραν της δομής μεταναστών που βρίσκεται σε ξενοδοχείο της περιοχής, ωστόσο ολοκληρωμένη εικόνα θα υπάρχει αύριο που θα ανακοινωθεί επισήμως το σύνολο των αποτελεσμάτων.

Φοβερές εικόνες από το Κρανίδι: Πανικός στη διανομή προϊόντων στους μετανάστες

Φοβερές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου από το Κρανίδι, με τον πανικό να επικρατεί στη διανομή προϊόντων στους μετανάστες, οι οποίοι αποφασίστηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά, όπως ο ίδιος τόνισε, να κλειστούν σε καραντίνα.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες όρμησαν στην κυριολεξία πάνω στα προϊόντα με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που είχαν επιφορτιστεί με το μοίρασμα να αποχωρήσουν αφού η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Δείτε το βίντεο:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share