Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές οι περιοχές μένουν σε καραντίνα - Ανακοινώσεις για τις λαϊκές αγορές

Τι ισχύει;

23 Απριλίου 2020 18:35
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Αυτές οι περιοχές μένουν σε καραντίνα - Ανακοινώσεις για τις λαϊκές αγορές
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες ανακοινώσεις πραγματοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ανέφερε πως υπάρχουν περιοχές, οι οποίες μένουν σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού, με αυτή στην Νέα Σμύρνη Λάρισας να συνεχίζει έως τις 30 Απριλίου, ενώ οι λαϊκές αγορές στη Θεσσαλία ανοίγουν και πάλι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων τόνισε αρχικά πως: «Kαι η σημερινή παραμένει μια δύσκολη μέρα όσο κι αν μας φέρνει κοντά στην άρση των μέτρων». Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, επίσης, αναμένεται να καταργηθούν σύντομα το SMS και το έντυπο μετακίνησης.

Στη συνέχεια ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο πως θα έχουμε και νέα κρούσματα και νοσηλείες και θα χάνουμε και συνανθρώπους μας. Οι μεγάλες προκλήσεις είναι μπροστά μας».

Αναφερόμενος στην άρση των περιοριστικών μέτρων, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πως τα περιοριστικά μέτρα παρατείνονται κατά μια εβδομάδα, δηλαδή μέχρι και την 4η Μαΐου.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνουν σε διαδοχικές ημερομηνίες κατά τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο σε σταδιακές φάσεις.

«Θα προχωράμε εβδομάδα- εβδομάδα. Μπορεί να χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις φρένο» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τη περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας, ανέφερε πως η καραντίνα θα ισχύσει μέχρι και τις 30 Απρίλιου.

Κορωνοϊός: Ακόμη 55 κρούσματα στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 2.463 συνολικά

Ακόμη 55 κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την Ελλάδα να φτάνει συνολικά στα 2.463, ενώ ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας επιβεβαίωσε τους 125 θανάτους, με τον τελευταίο στο Θριάσιο.

Σύμφωνα με τον κύριο Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα αφορούν υγειονομικές δομές. Τα 574 κρούσματα έχουν σχέση με ταξίδι και τα 1.131 με ένα ήδη γνωστό κρούσμα.

Όπως ανέφερε, 52 άτομα βρίσκονται στις ΜΕΘ με μέσο όρο τα 66 έτη και 57 έχουν βγει από αυτές. Για όσους βρίσκονται, οι 15 είναι γυναίκες και οι 37 είναι άνδρες. Το 85% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

Σχετικά με τους θανόντες, οι 33 είναι γυναίκες και οι 92 άνδρες, με μέσο όρο τα 70 έτη, ενώ το 90.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή ήταν άνω των 70 ετών.

Προς το παρόν, έχουν διενεργηθεί 59.241 διαγνωστικά τεστ.

Κορωνοϊός: Πάνω από 29 κρούσματα στην ιδιωτική κλινική Περιστερίου

Έγινε πριν από λίγη ώρα η επιβεβαίωση για 29 κρούσματα κορωνοϊού στην ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι.

Επί τόπου έχουν σπεύσει κλιμάκια του ΕΟΔΥ, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της διασποράς και να αποφασισθούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κλινική νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς ασθενείς. Στην κλινική μετέβησαν και οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας.

Συνολικά, έχουν ληφθεί 101 δείγματα από ασθενείς και προσωπικό και αναμένονται αποτελέσματα για δεκάδες ακόμη από αυτά, συνεπώς εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός αριθμός των κρουσμάτων θα είναι μεγαλύτερος.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share