Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται σύντομα η κατάργηση του SMS και του εντύπου μετακίνησης

Τι θα ισχύσει;

23 Απριλίου 2020 16:20
Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται σύντομα η κατάργηση του SMS και του εντύπου μετακίνησης
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Έρχεται σύντομα στην χώρα μας η κατάργηση του SMS και του εντύπου μετακίνησης, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων για την απαγόρευση κυκλοφορίας, κάτι που ανέφερε στην ενημέρωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, που νωρίτερα ανακοίνωσε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 4 Μαΐου, μίλησε για τις συνήθειες, όπου θα επανέλθουμε σύντομα, υπενθυμίζοντας πως σύντομα θα γίνει το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Για να μην χάσουμε, κανείς μας, αγαπημένα μας πρόσωπα από την έλλειψη ενός κρεβατιού σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ή από την έλλειψη ενός αναπνευστήρα. Και όλα αυτά, τα καταφέραμε. Όλοι μαζί. Και αυτή η επιτυχία, μας θυμίζει και κάτι ακόμη» είπε στη συνέχεια ο κ. Πέτσας και συμπλήρωσε: «Σκοπός των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας δεν είναι να μένουμε για πάντα μέσα σε μια «γυάλα», κλεισμένοι μόνιμα στα σπίτια μας. Σκοπός είναι, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω. Να κερδίσουμε τον τρόπο ζωής που μας στέρησε προσωρινά ο πόλεμος απέναντι σε έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό: την πανδημία του κορωνοϊού».

Στη λογική αυτή, τόνισε πως «επιστρέφοντας σταδιακά στην κανονικότητα θα διατηρήσουμε όλες τις απαραίτητες συνήθειες που θα μας συντροφεύουν από δω και πέρα:

- Συνεχίζουμε να πλένουμε τακτικά και σχολαστικά τα χέρια μας,

- Αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας,

- Αποφεύγουμε τις χειραψίες,

- Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές και τηρούμε αποστάσεις.

Και φυσικά τηρούμε τα επιπλέον μέτρα ατομικής και συλλογικής προστασίας που θα μας υποδείξουν οι ειδικοί, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι «οι Έλληνες δείξαμε πως, στα δύσκολα, ενωμένοι, τα καταφέρνουμε. Και το ίδιο ενωμένοι θα προχωρήσουμε στη σταδιακή μετάβαση στη νέα κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Για να προετοιμαστούν όλοι στη σταδιακή αυτή μετάβαση χρειάζεται έγκαιρη ενημέρωση»

Ανακοίνωσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου παρατείνονται κατά μία εβδομάδα, μέχρι τις 4 Μαΐου» καθώς και πως «στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθυνθεί στους Έλληνες, για να παρουσιάσει το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης. Το πλαίσιο, δηλαδή, στο οποίο θα κινηθούμε κατά το επόμενο διάστημα.

Όπως έχουμε πει, η μετάβαση στη νέα κανονικότητα θα είναι αργή θα εξελιχθεί σε διαδοχικές φάσεις, διαδοχικά μέσα στον Μάιο και τον Ιούνιο».

Σε κάθε φάση θα αξιολογούνται οι επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού και θα προχωρούμε εβδομάδα με εβδομάδα, ενώ όπως είπε: «Είναι πρόθεσή μας το έντυπο και το sms να φύγουν από την καθημερινότητά μας, θα ενημερωθείτε σταδιακά».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share