Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ερμιονίδα: Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο με τους μετανάστες (video)

Συναγερμός στην περιοχή!

22 Απριλίου 2020 14:21
Ερμιονίδα: Σφραγίστηκε το ξενοδοχείο με τους μετανάστες (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κορωνοϊός: Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή της Ερμιονίδας, με τους κατοίκους να ανησυχούν για την υγεία τους ενώ σε καραντίνα θα μπει η ευρύτερη περιοχή για 14 ημέρες.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από τις ειδήσεις του Open στο παρακάτω βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: "Σαφάρι" διαγνωστικών τεστ και ελέγχων σε κατοίκους και εργαζομένους στο Κρανίδι

Αμείωτος παραμένει ο συναγερμός στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων η οποία τέθηκε σε καραντίνα. Στο σημείο έφτασε εσπευσμένα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, δείτε εδώ όλα όσα είπε για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Οι έλεγχοι είναι σαρωτικοί, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα και νέων τεστ που πραγματοποίησε χθες στην περιοχή ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε πολίτες της περιοχής.

Το βράδυ της Τρίτης πραγματοποιήθηκαν τεστ σε 125 πολίτες. Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Όπως ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας των πολιτών και αποφυγής της διασποράς του ιού, στεγανοποιείται η δομή μεταναστών, ενώ θα εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας από 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί για 14 ημέρες.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων. Τα αποτελέσματα της δειγματοληψίας, μας δημιούργησαν την ανάγκη ενός συναγερμού. Είχαμε 150 (148 φιλοξενούμενους, έναν εργαζόμενο και ένα στέλεχος της δομής) θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 497 δειγμάτων. Και οι 150 είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Από τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε θέσει σε καραντίνα τη δομή, ώστε να μην έχουμε διασπορά στην κοινότητα. Όλα είναι υπό έλεγχο αυτή της στιγμή. Θα παρθούν προληπτικά μέτρα για την περιοχή. Θα υπάρξει περιορισμός της μετακίνησης των πολιτών, θα πρέπει να δοθεί έμφαση στις ευπαθείς ομάδες, στην περιοχή. Να μη βγουν στο δρόμο για τις επόμενες 14 μέρες. Η δομή στεγανοποιείται. Δεν θα μπαίνει και δεν θα βγαίνει κανείς. Ο δήμος της περιοχής μπαίνει σε απαγόρευση κυκλοφορίας 8 το βράδυ με 8 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και των παζαριών. Ενισχύεται το κέντρο υγείας του Κρανιδίου με έξι γιατρούς και τέσσερις νοσηλευτές», δήλωσε την Τρίτη το μεσημέρι ο κύριος Χαρδαλιάς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share