Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Εσπευσμένα στο Κρανίδι ο Νίκος Χαρδαλιάς - 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας

Συμβαίνει τώρα!

21 Απριλίου 2020 12:23
Εσπευσμένα στο Κρανίδι ο Νίκος Χαρδαλιάς - 150 κρούσματα κορωνοϊού στη δομή φιλοξενίας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στο Κρανίδι πηγαίνει εσπευσμένα για ακόμη μια φορά ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας να ενεργοποιείται ξανά για αυτοψία στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή, αφού σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν 150 κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε αυτή.

Ο κ. Χαρδαλιάς εξερχόμενος πριν από λίγο από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, όπου ήταν σε σύσκεψη με συνεργάτες του και τον καθηγητή λοιμωξιολόγο Σωυτήρη Τσιόδρα, είχε συνομιλία με καταστηματάρχες στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Ευαγγελιστρίας στο κέντρο της Αθήνας. Σε ερώτηση του προέδρου των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος κύριο Ανδρέα Μαρτζάκλη πότε θα ανοίξει τα μαγαζιά γιατί ο κλάδος υποφέρει, ο Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε σε υψηλό τόνο: «Εχουμε 150 κρούσματα στο Κρανίδι, φεύγω, πηγαίνω εκεί τώρα. Ολα θα ανοίξουν στην ώρα τους».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα (20/4), ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε πως έχουν ληφθεί εκατοντάδες δείγματα από φιλοξενούμενες και εργαζομένους στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, όπου εντοπίστηκε ένα θετικό δείγμα. Την ίδια ημέρα, άλλωστε, πήγε μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Νότη Μηταράκη στη δομλη φιλοξενίας προσφύγων, ώστε να διαπιστώσουν την κατάσταση στην περιοχή.

«Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημοσίας Υγείας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αλλά και ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων μετέβησαν στη δομή», είπε ο ίδιος.

Επίσης, δόθηκαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Σημείωσε, παράλληλα, πως αναμένονται τα αποτελέσματα. Αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ίδιο τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επεσήμανε πως πρόκειται για 150 κρούσματα.

«Μας απασχολεί το ζήτημα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των τεστ», δήλωσε με την σειρά του χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με τη δομή φιλοξενίας.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share