Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

Μόλις 10 χλμ το εστιακό βάθος

19 Απριλίου 2020 16:54
Σεισμός 5,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,5 Ρίχτερ καταγράφηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Ινδονησία, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει νωρίτερα κοντά στα νησιά Μπαράτ Ντάγια.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δόνηση που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ και επίκεντρο στα 321 χλμ βορειοανατολικά του Μανάντο.

«Ξαναχτύπησε» ο σεισμός την Κάρπαθο

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στα Δωδεκάνησα, κοντά στην Κάρπαθο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το νησί ξανά πριν 2 μέρες.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 85 χλμ νοτιοανατολικά της Καρπάθου, σε θαλάσσιο χώρο.

Σεισμός στην Κρήτη - Μόλις 2 χλμ το εστιακό βάθος

Σεισμός 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα στην Κρήτη. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην θαλάσσια περιοχή 41 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Χανίων και 32 χιλιόμετρα βόρεια από το Κολυμπάρι.

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός και για το λόγο αυτό έγινε έντονα αισθητός. Το εστιακό βάθος αρχικά υπολογίζεται μόλις στα δύο χιλιόμετρα. Με τον Εγκέλαδο να ταρακουνάει νωρίτερα και την Κεφαλονιά.

Ισχυρός σεισμός 5,9 Ρίχτερ - Νέο χτύπημα του Εγκέλαδου (photo)

Σεισμός μεγέθους 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα σύνορα Ινδίας - Μιανμάρτ, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Νωρίτερα, το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης, ισχυρός σεισμός είχε σημειωθεί και σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά από την Ονδούρα, στην Κεντρική Αμερική.

​Το επίκεντρο της σεισμικής δραστηριότητας καταγράφηκε 168 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Αϊζάουλ της Ινδίας. Σε ό,τι αφορά το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share