Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σεισμός στο νοτιοανατολικό Αιγαίο - Ανοιχτά από Ρόδο και Κάρπαθο

Συναγερμός!

16 Απριλίου 2020 11:34
Σεισμός στο νοτιοανατολικό Αιγαίο - Ανοιχτά από Ρόδο και Κάρπαθο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσιο χώρο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, ανοιχτά από τη Ρόδο και την Κάρπαθο στις 10.50 π.μ., σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Με τον Εγκέλαδο να ταρακουνάει το πρωί και το νησί της Μυτιλήνης.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο περίπου 40 χιλιόμετρα νότια – νοτιοδυτικά της Καταβιάς, στη νότια Ρόδο. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός στον Βόλο

Σεισμός 2,9 Ρίχτερ σημειώθηκε στο Βόλο. Η δόνηση εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Βόλου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Με τον Εγκέλαδο να χτυπά λίγο νωρίτερα και στην περιοχή της Πτολεμαϊδας.

Σεισμός στη Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.19 τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης ανοικτά της Ζακύνθου. Με τον Εγκέλαδο χθες να ταρακουνάει και την Γαύδο.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Πάργα

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:44 τα ξημερώματα στην περιοχή της Πάργας. Η περιοχή χτυπήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου από έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια, αλλά και μνημεία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάργας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ στην Κρήτη

Σεισμό μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού EMSC, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας στις 05:42, στην Κρήτη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπά χθες και στην περιοχή της Κορίνθου και να γίνεται αισθητός ακόμη και στην Αθήνα.

Το εστιακό βάθος του σεισμού, σύμφωνα με την εκτίμηση του EMSC, υπολογίζεται στα 20 χλμ.Το ακριβές επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 103 χλμ. νότια του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

H αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών δίνει το σεισμό στα 3,3 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος τα 10 χλμ., και επίκεντρο τα 85 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας της Ζάκρου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share