Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σεισμός στη Μυτιλήνη

Μόλις 5 χλμ το εστιακό βάθος

16 Απριλίου 2020 08:20
Σεισμός στη Μυτιλήνη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σεισμό μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αυτόματη αναθεωρημένη λύση του Ευρωπαϊκού - Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC), σημειώθηκε στις 06:59, στη Μυτιλήνη. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει χθες το απόγευμα και τον Βόλο.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 5 χλμ. σύμφωνα με το EMSC. Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται, 54 χλμ. δυτικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Σεισμός κοντά στην Πτολεμαΐδα

Σημειώθηκε σεισμός 4,1 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Πτολεμαΐδα ενώ έγινε αισθητός σε Κοζάνη, Βέροια, Καστοριά και Φλώρινα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χλμ. Ανατολικό – βορειοανατολικά της Πτολεμαΐδος. Μάλιστα είναι ο δεύτερος σεισμός που χτυπάει την χώρα μας μέσα σε 24 ώρες, αφού χθες σημειώθηκε ακόμα ένα στην Κόρινθο.

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ (photo)

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με την υπηρεσία Γεωλογικών Ερευνών των ΗΠΑ. Με τον Εγκέλαδο να χτυπάει το πρωί και την Τουρκία

Ειδικότερα, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης καταγράφηκε περίπου 196 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Νήσου Ραούλ, στον Ειρηνικό Ωκεανό, και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εκδοθεί καμία προειδοποίηση για τσουνάμι.

Τμήματα της Νέας Ζηλανδίας βρίσκονται στο λεγόμενο Δαχτυλίδι της Φωτιάς, μια σειρά από ηφαίστεια γύρω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπου συμβαίνει περίπου το 90% των σεισμών στον κόσμο.

Σεισμός στη Ζάκυνθο

Σεισμική δόνηση 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3.19 τα ξημερώματα της Μ. Τρίτης ανοικτά της Ζακύνθου. Με τον Εγκέλαδο χθες να ταρακουνάει και την Γαύδο.

Το εστιακό βάθος, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση, εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο εντοπίζεται 21 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Σεισμική δόνηση 3,4 Ρίχτερ στην Πάργα

Σεισμός 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 3:44 τα ξημερώματα στην περιοχή της Πάργας. Η περιοχή χτυπήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες περίπου από έναν ισχυρότατο σεισμό μεγέθους 5,6 Ρίχτερ, ο οποίος προκάλεσε αρκετές ζημιές σε σπίτια, αλλά και μνημεία.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 8 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Πάργας, ενώ το εστιακό βάθος εκτιμήθηκε στα 10 χιλιόμετρα.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share