Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετικοί 940 ναύτες του Σαρλ Ντε Γκολ

Από τους 2.300

17 Απριλίου 2020 19:40
Κορωνοϊός: Θετικοί 940 ναύτες του Σαρλ Ντε Γκολ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 940 ναύτες του Σαρλ Ντε Γκολ από το σύνολο των 2.300 ναυτών του προσωπικού του ναυτικού σχηματισμού του αεροπλανοφόρου.

Την ανακοίνωση έκανε η γαλλική Γερουσία επικαλούμενη στρατιωτική ιατρική πηγή. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν 500 ναύτες από το προσωπικό του αεροπλανοφόρου έχουν εκδηλώσει συμπτώματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό.

Από την πλευρά του, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό υπεραμύνεται του τρόπου με τον οποίο διαχειρίστηκε την εξάπλωση του κορωνοϊού, στο αεροπλανοφόρο. Στην Γαλλία τα κρούσματα και οι θανατοι μέχρι και χθες είχαν σημειώσει πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 15 νέα κρούσματα

Νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Κύπρο, όπως ανακοίνωσε κατά την καθιερωμένη διάσκεψη τύπου του Υπουργείου Υγείας ο Δρ. Λεόντιος Κωστρίκης.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα 15 είναι από σύνολο 3,241 εργαστηριακών αναλύσεων. Τα νεά κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε επίσης και ο Σωτήρης Τσιόδρας, τα οποία θα δείτε εδώ.

Κορωνοϊός στη Βρετανία: 847 στη μαύρη λίστα με τους νεκρούς

Η Βρετανία μπορεί να έχει το υψηλότερο ποσοστό θνητότητας από τον κορωνοιό στην Ευρώπη, λόγω της αδράνειας της κυβέρνησης στη λήψη μέτρων σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Μάλιστα στην μαύρη λίστα μπήκαν ακόμα 847 άνθρωποι.

«Η Βρετανία ήταν πολύ αργή στην αντίδρασή της σε ότι αφορά την μέτρα που έλαβε για να φρενάρει την εξάπλωση του κορωνοϊού», όπως δήλωσε σήμερα ο Άντονι Κοστέλο, καθηγητής Διεθνούς Παιδικής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (UCL), στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας.

Σήμερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι έχασαν την ζωή τους άλλοι 847 άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε τουλάχιστον 14.576, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας.

Χθες υπέκυψαν 861 Βρετανοί από επιπλοκές του Covid- 19. O υπουργός Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, δήλωσε ότι το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της πανδημίας είναι η κοινωνική αποστασιοποίηση με τη χώρα να επιβάλει «lockdown» για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες.

«Πού υπήρξαν λάθη του συστήματος που μας οδήγησαν στο να έχουμε πιθανόν τους μεγαλύτερους δείκτες θανάτων στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ενώπιον της επιτροπής ο καθηγητής και πρώτην αξιωματούχος του ΠΟΥ. Μπορείτε να δείτε εδώ την εξέλιξη του ιού στην Ευρώπη, και τις χώρες που κρατάνε τα "πρωτία"!

Εκτίμησε επίσης ότι οι θάνατοι στη Βρετανία θα μπορούσαν να φτάσουν τις 40.000 με το πρώτο κύμα της εξάπλωσης. Πρόσθεσε επίσης ότι οι Βρεταμοί πολίτες για να αποκτήσουν ανοσία στον ιό θα πρέπει να υπάρξουν έως και δέκα κύματα εξάπλωσης του ιού .

Μπορεί ο επίσημος αριθμός των νεκρών να είναι 14.576 με βάση όσους έχουν υποκύψει στα νοσοκομεία της χώρας, ωστόσο οι θάνατοι από τον Covid- 19 είναι σαφώς περισσότεροι στη Βρετανία για δύο κυρίως λόγoυς : εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταγραφή των νεκρών και της αποτυχίας να αρχών να συμπεριλάβουν τους νεκρούς σε οίκους ευγηρίας.

Μόνο οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ισπανία και η Γαλλία είχαν περισσότερους θανάτους, όπως αναφέρει ο πρώην αξιωματούχος του ΠΟΥ, Αντονι Κοστέλο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share