Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

25 Ιανουαρίου 2020: Η ημερομηνία ορόσημο του κορωνοϊού στην Ευρώπη - Σοκαριστικό βίντεο με την εξάπλωση του ιού, τα δραματικά νούμερα και οι «φονικές» πρωτιές

Παγκόσμιος θρήνος από τον φονικό ιό

17 Απριλίου 2020 12:56
25 Ιανουαρίου 2020: Η ημερομηνία ορόσημο του κορωνοϊού στην Ευρώπη - Σοκαριστικό βίντεο με την εξάπλωση του ιού, τα δραματικά νούμερα και οι «φονικές» πρωτιές
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα σοκαριστικό βίντεο με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ευρώπη έρχεται στο φως παρουσιάζοντας τα δραματικά νούμερα και τις «φονικές» πρωτιές που προκαλούν παγκόσμια θλίψη. Ωστόσο, Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν την θερμοκρασία στην οποία εξουδετερώνεται πλήρως ο φονικός ιός.

Η Ευρώπη εξακολουθεί να βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού, «μετρώντας» πάνω από 1 εκατομμύριο κρούσματα και δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.

Ο πρώτος ασθενής με τον φονικό στη Γηραιά Ήπειρο καταγράφηκε στις 25 Ιανουαρίου του 2020 και αφορούσε έναν Γάλλο πολίτη. Έκτοτε, η πανδημία έχει εξαπλωθεί σ’ όλη τη Γηραιά Ήπειρο, πλήττοντας όλες τις χώρες – ανεξαιρέτως – με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί δρακόντεια μέτρα αντιμετώπισης του ιού. Η Ισπανία και η Ιταλία «πληρώνουν» το βαρύτερο τίμημα, ενώ εκ του σύνεγγυς ακολουθούν η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία.

Τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη

Οι περισσότεροι νεκροί στην Ευρώπη

  • Ιταλία 22.170
  • Ισπανία 19.315
  • Γαλλία 17.920
  • Ηνωμένο Βασίλειο 13.729
  • Βέλγιο 5.163

Αξίζει να σημειωθεί ότι η COVID-19 πρωτοεμφανίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 στην επαρχία Γουμπέι της Κίνας και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σ’ όλο τον πλανήτη. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί πάνω από 2,1 εκατομμύρια κρούσματα, ενώ περισσότεροι από 146.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι πιο ασφαλείς χώρες - Ποια η θέση της Ελλάδας

Με το αίσθημα του φόβου να έχει απλωθεί σε όλον τον κόσμο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, έρευνα ενός think tank με έδρα το Λονδίνο αναφέρει πως οι πιο ασφαλείς χώρες με βάση το πώς διαχειρίζονται την κρίση είναι το Ισραήλ και η Γερμανία. Ενώ, θλιβερή πορεία παίρνει η πανδημία του κορωνοϊού στην Μεγάλη Βρετανία, μιας και το τελευταίο 24ωρο,έχουν χάσει την ζωή τους 801 ακόμα άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, το Deep Knowledge Group συγκέντρωσε και ανέλυσε τα στοιχεία για τον κορωνοϊό από 200 χώρες και έφτιαξε ένα σύστημα κατάταξης.

Για την αξιολόγηση των χωρών ελήφθησαν υπόψιν δεκάδες παράμετροι, όπως η αποτελεσματικότητα της καραντίνας, οι κυβερνητικοί χειρισμοί, η διαθεσιμότητα κλινών στα νοσοκομεία, η προστασία από τη μόλυνση, η θνησιμότητα και η διεξαγωγή ελέγχων.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η Ελλάδα βρίσκεται στην 30η θέση της λίστας με τις πιο ασφαλείς χώρες, όσον αφορά στον κορωνοϊό. Μετά το Ισραήλ και τη Γερμανία που κατέχουν τις πρώτες θέσεις, βρίσκεται η Νότια Κορέα, η Αυστραλία και η Κίνα. Η Κύπρος είναι μια θέση ψηλότερα από την Ελλάδα, στην 29η.

Από την άλλη, η Ιταλία είναι η πιο επικίνδυνη χώρα, με βάση τα κριτήρια της κατάταξης, όπως ο κίνδυνος μόλυνσης, νοσηλείας, θανάτου και ο κίνδυνος για αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και την ποιότητα ζωής.

Σε ό,τι αφορά στις πιο υποστηρικτικές κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας και σε αυτή την κατάταξη η Γερμανία είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία. Σε αυτή την αξιολόγηση οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την έκταση και την αποτελεσματικότητα, μεταξύ άλλων, των κυβερνητικών προσπαθειών και των μέτρων οικονομικής στήριξης.

«Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά στη διαχείριση της κρίσης», δήλωσε ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share