Σάββατο, 13 Αυγούστου 2022

Αποκάλυψη «βόμβα» από ερευνητές - Βρήκαν την θερμοκρασία που «εξουδετερώνεται» ο κορωνοϊός

Σοκ!

17 Απριλίου 2020 11:24
Αποκάλυψη «βόμβα» από ερευνητές - Βρήκαν την θερμοκρασία που «εξουδετερώνεται» ο κορωνοϊός
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γάλλοι ερευνητές ανακάλυψαν την θερμοκρασία στην οποία εξουδετερώνεται πλήρως ο κορωνοϊός. Παράλληλα, μια έρευνα-σοκ που είχε έρθει στο φως είχε δείξει ότι πέραν των όσων γνωρίζαμε για τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού, προστίθενται και άλλοι.

Πιο συγκεκριμένα, μία ομάδα Γάλλων επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Προβηγκίας διαπίστωσε ότι ο φονικός ιός εξουδετερώνεται ολοκληρωτικά, όταν εκτίθεται σε θερμοκρασίες άνω των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά της ώρας. Αρχικά, οι επιστήμονες τοποθέτησαν τον ιό σ’ ένα τεχνητό περιβάλλον, σε θερμοκρασία της τάξης των 60 βαθμών Κελσίου για μία ώρα. Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, παρατήρησαν ότι ο ιός εξακολουθεί να διατηρεί τη ικανότητα πολλαπλασιασμού και μετάδοσης.

Ως εκ τούτου, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τη «λύση» των 92 βαθμών Κελσίου για 15 λεπτά, κάτι το οποίο αποδείχθηκε αποτελεσματικό. Για τις ανάγκες της έρευνας, μάλιστα, οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν τα υγιή κύτταρα μίας μαϊμού από την Αφρική, αλλά και στέλεχος του κορωνοϊού από Γερμανό ασθενή.

Έρευνα-σοκ για τον κορωνοϊό: Μπορεί να μεταδοθεί μέρες πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα

Μια νέα επιστημονική έρευνα-σοκ έρχεται να ταράξει ακόμη πιο πολύ τους ειδικούς σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης του κορωνοϊού. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι ασθενείς που νοσούν μπορούν να μεταφέρουν τον φονικό ιό ακόμα και τρεις μέρες πριν εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Έρικ Λάου του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ και του Κέντρου Επιδημιολογίας και Ελέγχου Λοιμωδών Νόσων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για 94 ασθενείς με Covid-19, που νοσηλεύθηκαν στο 8ο Λαϊκό Νοσοκομείο της Γκουανγκτσού της Κίνας. Παράλληλα, συγκλονίζει η μαρτυρία ασθενή με κορωνοϊό μέσα από το νοσοκομείο λέγοντας: «H νόσος είναι αρκετά ύπουλη... Δεν αισθάνεσαι ότι έχεις κάτι και πεθαίνεις… Σκας

Δείγματα είχαν ληφθεί από το φάρυγγα των ασθενών από την αρχική εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων έως 32 μέρες αργότερα. Συνολικά 414 δείγματα αναλύθηκαν και οι επιστήμονες βρήκαν ότι οι ασθενείς είχαν το μεγαλύτερο ιικό φορτίο -άρα και τη μεγαλύτερη μεταδοτικότητα- στην πολύ αρχική φάση των συμπτωμάτων.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές μελέτησαν μέσω ειδικού μοντέλου το «προφίλ» μεταδοτικότητας του κορωνοϊού σε άλλα 77 «ζεύγη μετάδοσης». Κάθε ζεύγος αποτελείτο από δύο ασθενείς με Covid-19 και ξεκάθαρη μεταξύ τους επιδημιολογική σχέση, δηλαδή ο ένας σχεδόν σίγουρα είχε μολύνει τον άλλο.

Από αυτή τη δεύτερη ομάδα ασθενών, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η μεταδοτικότητα αρχίζει περίπου 2,3 μέρες πριν εμφανισθούν τα πρώτα συμπτώματα και κορυφώνεται 0,7 μέρες πριν την εκδήλωση τους. Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι το 44% των δευτερογενών κρουσμάτων (δηλαδή του δεύτερου μέλους κάθε ζεύγους που κόλλησε από τον πρώτο ασθενή) μολύνθηκαν κατά την προσυμπτωματική φάση, ενώ η μεταδοτικότητα του ιού μειωνόταν γρήγορα μέσα σε επτά μέρες από την έναρξη της λοίμωξης.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share