Τετάρτη, 15 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός: Ακόμη 753 θάνατοι στη Γαλλία - Μειώνονται τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι

Θετικά και αρνητικά νέα στην χώρα

16 Απριλίου 2020 21:48
Κορωνοϊός: Ακόμη 753 θάνατοι στη Γαλλία - Μειώνονται τα κρούσματα και οι διασωληνωμένοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμη 753 είναι οι θάνατοι από κορωνοϊό, που καταγράφηκαν στη Γαλλία, με το σύνολο να φτάνει τώρα στους 17.920 από τον φονικό ιό, αν και την ίδια ώρα τα κρούσματα μειώθηκαν για δεύτερη σερί μέρα.

Σε μία ακόμη ένδειξη ότι αποδίδουν τα μέτρα lockdown που επιβλήθηκαν πριν ένα μήνα, ο γενικός διευθυντής Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, τόνισε πως ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας έπεσε για όγδοη συνεχή μέρα, σε 6.248, ο χαμηλότερος αριθμός από την 1η Απριλίου.

Τις τελευταίες 24 ώρες ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 4,4%, με τον ρυθμό αύξησης να επιβραδύνεται ξανά αφού επιταχύνθηκε τις δύο προηγούμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται πως οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης ότι συνολικά 1.438 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα μόλις εικοσιτετράωρο.

Νέα μέτρα από τη Βρετανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας για ακόμη τρεις εβδομάδες

Νέα έκτακτα μέτρα περιορισμού για τον κορωνοϊό παίρνει η Βρετανία, που όχι μόνο δεν τα χαλαρώνει, αλλά φαίνεται πως τα παρατείνει για ακόμη τρεις εβδομάδες.

Η επιδημία του φονικού ιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αρχίζει να φθάνει στο αποκορύφωμά της, αλλά είναι πολύ νωρίς για να αρθεί το lockdown διότι ο ιός θα «κινηθεί ανεξέλεγκτα» εάν η κυβέρνηση χαλαρώσει τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Αυτό δήλωνε σήμερα ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τον πέμπτο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό επίσημα καταγεγραμμένων θανάτων λόγω της Covid-19, μετά τις ΗΠΑ, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία, αν και ο απολογισμός αυτός καλύπτει μόνο όσους έχουν καταλήξει στα νοσοκομεία και ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανόν πολύ μεγαλύτερος. Στην Ιταλία, παράλληλα, η κατάσταση γίνεται ξανά πολύ δύσκολη.

«Νομίζουμε ότι είναι πολύ νωρίς να κάνουμε μια αλλαγή», δήλωσε ο Χάνκοκ. «Ενώ έχουμε δει να σταθεροποιείται ο αριθμός των κρουσμάτων, και ευτυχώς να σταθεροποιείται ο αριθμός των θανάτων, αυτό δεν έχει αρχίσει ακόμα να υποχωρεί».

«Εάν απλά προχωρούσαμε σε άρση όλων των μέτρων τώρα, ο ιός θα ήταν ανεξέλεγκτος και πάλι και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Χάνκοκ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share