Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: 1.438 νεκροί στη Γαλλία σε ένα 24ωρο

Τραγωδία!

15 Απριλίου 2020 20:42
Κορωνοϊός: 1.438 νεκροί στη Γαλλία σε ένα 24ωρο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Φρίκη στη Γαλλία με 1.438 ανθρώπους να πεθαίνουν από τον κορωνοϊό μέσα σε ένα 24ωρο και να ξεπερνούνσε συνολικό αριθμό τους 17.000 νεκρούς. Δυστυχώς, μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων και στη χώρα μας από τον κορωνοϊό καθώς μια 57χρονη γυναίκα είναι το 103ο θύμα του φονικού ιού στην Ελλάδα.

Ο γενικός Διευθυντής Υγείας της Γαλλίας, Ζερόμ Σαλομόν, ανακοίνωσε πως 10.643 ασθενείς κορωνοϊού κατέληξαν στο νοσοκομείο, ενώ 6.524 είναι οι νεκροί που καταγράφονται στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων της χώρας. Σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 17.167.

Τραγωδία στη Βρετανία: Πέθανε 28χρονη έγκυος νοσοκόμα από κορωνοϊό

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Βρετανία, αφού μια έγκυος νοσοκόμα 28 ετών έχασε την ζωή της λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Οι γιατροί της έκαναν καισαρική και κατάφεραν να σώσουν το παιδί της. Το κοριτσάκι που γέννησε επέζησε και νοσηλεύεται, σύμφωνα με το Channel 4, ενώ αναμένεται η εξέταση για το αν είναι θετικό στον κορωνοϊό. Αποτελεί έναν από τους πιο τραγικούς θανάτους στη Βρετανία, μαζί και με αυτόν ενός 20χρονου.

Σύμφωνα με αναφορές, η κατάσταση της γυναίκας έδειξε ότι βελτιώνεται πριν επιδεινωθεί. Ο επικεφαλής του ιδρύματος που εργαζόταν η νοσοκόμα έστειλε ένα εσωτερικό email που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για την τραγωδία, σημειώνοντας ότι η απόφαση να προχωρήσουν εκτάκτως σε καισαρική ελήφθη αφότου η κατάστασή της επιδεινώθηκε. Μάλιστα χαρακτήρισε «αχτίδα φωτός σε αυτή την πολύ σκοτεινή στιγμή » την επιβίωση του βρέφους.

Με βάση τα στοιχεία, τουλάχιστον 30 εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας πέθαναν επειδή νόσησαν από κορωνοϊό. Η κυβέρνηση βρίσκεται στο στόχαστρο για τις ελλείψεις στον κατάλληλο εξοπλισμό.

Σύμφωνα με πολλές αναφορές, οι νοσηλεύτριες αναγκάζονται να μοιράζονται εξοπλισμό, αν και βρίσκονται στο μέτωπο της πανδημίας. Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο μεταξύ δεσμεύτηκε ότι θα διερευνήσει για κάθε εργαζόμενο του εθνικού συστήματος υγείας την ακριβή αιτία θανάτου.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share