Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024

Φοβερό: «Κόλλησε» από εργαζόμενη του νοσοκομείου ο 85χρονος νεκρός από κορωνοϊό - Στο νοσοκομείο η κόρη και ο γαμπρός του

Αυτή είναι η ιστορία του

16 Απριλίου 2020 22:10
Φοβερό: «Κόλλησε» από εργαζόμενη του νοσοκομείου ο 85χρονος νεκρός από κορωνοϊό - Στο νοσοκομείο η κόρη και ο γαμπρός του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φοβερή ιστορία προέκυψε από τον 85χρονο, ο οποίος πέθανε σήμερα (16/4) από κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Αττικόν», με τον ίδιο να αποτελεί τρόφιμο του γηροκομείου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN, ο ηλικιωμένος μάλιστα «κόλλησε» τον ιό έχοντας έρθει σε επαφή με εργαζόμενη του γηροκομείου. Αυτή τη στιγμή, παράλληλα, νοσηλεύονται στο «Αττικόν» η κόρη και ο γαμπρός του, ενώ δεν έχει προκύψει από την ιχνηλάτιση άλλο κρούσμα.

Κορωνοϊός: 15 ακόμη κρούσματα στην Ελλάδα - Στα 2.207 συνολικά

Ακόμη 15 κρούσματα του κορωνοϊού υπάρχουν στην χώρα μας, με το σύνολο να φτάνει τα 2.207, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος επιβεβαίωσε τους 105 θανάτους για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, το 56% των κρουσμάτων αφορούν άνδρες και το 44% γυναίκες, με τα 569 να έχουν σχέση με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 921 να αφορούν ήδη γνωστό κρούσμα.

Από τους συμπολίτες μας, 69 βρίσκονται στις ΜΕΘ, με μέσο όρο τα 68 έτη, ενώ οι 56 είναι άνδρες και οι 13 είναι γυναίκες. Το 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών και 33 έχουν βγει από την εντατική.

Σχετικά με τους θανάτους, οι 76 είναι άνδρες και οι 29 είναι γυναίκες, με μέσο όρο τα 73 έτη και το 89.5% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι άνω των 70 ετών.

«Θα διάλεγα την Ελλάδα αντί των ΗΠΑ για να ηγηθεί του κόσμου» - Αποθέωση από κορυφαίο ιστορικό στην χώρα μας για τον κορωνοϊό

Η Ελλάδα συνεχίζει να γνωρίζει παγκόσμια αποθέωση για το πώς έχει αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, με τον Ισραηλινό ιστορικό και φιλοσοφο, Γιουβάλ Νώε Χαράρι, να τονίζει πως αν ήταν να διαλέξει ανάμεσα στην χώρα μας και τις ΗΠΑ, για το ποιος θα έπρεπε να ηγηθεί στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, θα επέλεγε εμάς. Στην απέναντι πλευρά, την ίδια ώρα, ο Ερντογάν αποφάσισε να αποφυλακίσει τον αρχηγό της τουρκικής μαφίας.

«Οι ΗΠΑ έχουν πλέον παραιτηθεί από αυτό τον ρόλο (σσ. του παγκόσμιου ηγέτη), λέγοντας "δεν θέλω αυτή τη δουλειά". Αν δει κανείς το αποτέλεσμα της ανταπόκρισής τους απέναντι στην πανδημία ίσως αυτό να είναι προτιμότερο», σημειώνει ο Χαράρι στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν και προσθέτει:

«Οι ΗΠΑ τα κάνουν χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι μόνο αν το συγκρίνεις με την Κίνα, τη Νότιο Κορέα ή τη Νέα Ζηλανδία αλλά ακόμη και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το ποιος να ηγηθεί του κόσμου τώρα, στην εκπόνηση στρατηγικής εξόδου από την πανδημία, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο μετά το ενδέκατο λεπτό στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share