Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στους 105 οι νεκροί- Δύο ηλικιωμένοι τα νέα θύματα

Ένας 85χρονος και ένας 87χρονος

16 Απριλίου 2020 17:57
Κορωνοϊός: Στους 105 οι νεκροί- Δύο ηλικιωμένοι τα νέα θύματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ελλάδα προσβεβλημένοι από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 105.

Πρόκειται για έναν 87χρονο, ο οποίος νοσηλευόταν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και έναν 85χρονο που νοσηλευόταν στο Αττικόν. Και οι δύο υπέφεραν από υποκείμενα νοσήματα. Έτσι, συνολικός αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα φθάνει τους 105,ενώ ανακοινώθηκαν 15 νέα κρούσματα.

«Θα διάλεγα την Ελλάδα αντί των ΗΠΑ για να ηγηθεί του κόσμου» - Αποθέωση από κορυφαίο ιστορικό στην χώρα μας για τον κορωνοϊό

Η Ελλάδα συνεχίζει να γνωρίζει παγκόσμια αποθέωση για το πώς έχει αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό, με τον Ισραηλινό ιστορικό και φιλοσοφο, Γιουβάλ Νώε Χαράρι, να τονίζει πως αν ήταν να διαλέξει ανάμεσα στην χώρα μας και τις ΗΠΑ, για το ποιος θα έπρεπε να ηγηθεί στον πλανήτη αυτή τη στιγμή, θα επέλεγε εμάς. Στην απέναντι πλευρά, την ίδια ώρα, ο Ερντογάν αποφάσισε να αποφυλακίσει τον αρχηγό της τουρκικής μαφίας.

«Οι ΗΠΑ έχουν πλέον παραιτηθεί από αυτό τον ρόλο (σσ. του παγκόσμιου ηγέτη), λέγοντας "δεν θέλω αυτή τη δουλειά". Αν δει κανείς το αποτέλεσμα της ανταπόκρισής τους απέναντι στην πανδημία ίσως αυτό να είναι προτιμότερο», σημειώνει ο Χαράρι στην εκπομπή του Τζέιμς Κόρντεν και προσθέτει:

«Οι ΗΠΑ τα κάνουν χειρότερα από σχεδόν οποιαδήποτε άλλη χώρα. Όχι μόνο αν το συγκρίνεις με την Κίνα, τη Νότιο Κορέα ή τη Νέα Ζηλανδία αλλά ακόμη και από την Ελλάδα. Η Ελλάδα κάνει μια καταπληκτική δουλειά στην αντιμετώπιση της επιδημίας. Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ για το ποιος να ηγηθεί του κόσμου τώρα, στην εκπόνηση στρατηγικής εξόδου από την πανδημία, σίγουρα θα επέλεγα την Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο μετά το ενδέκατο λεπτό στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός: Κλειστές για τους πιστούς μέχρι τις 28/4 οι εκκλησίες

Κλείνει τις εκκλησίες μέχρι τις 28/4 για τους πιστούς η Κυβέρνηση, η οποία θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε περίπτωση συνωστισμού σε αυτές λόγω του Πάσχα, σε ακόμη μια προσπάθεια για την αναχαίτιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να δημοσιευθεί ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας σήμερα 16 Απριλίου που αποφασίζεται η παράταση των περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας. Νωρίτερα, ένα απίστευτο «σαφάρι», όπως μπορείτε να δείτε εδώ, είχε εξαπολύσει η ΕΛΑΣ σε κοιμητήρια και ναούς.

Έτσι, οι πιστοί καλούνται να παραμένουν στο σπίτι και να μην προσέρχονται στις εκκλησίες, έχοντας τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστατης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share