Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Αδιανόητο: Ο Ερντογάν αποφυλάκισε τον αρχηγό της τουρκικής μαφίας… λόγω κορωνοϊού

Απίστευτο!

16 Απριλίου 2020 16:51
Αδιανόητο: Ο Ερντογάν αποφυλάκισε τον αρχηγό της τουρκικής μαφίας… λόγω κορωνοϊού
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αδιανόητες καταστάσεις επικρατούν στην Τουρκία, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πραγματοποιεί νόμο για την αποφυλάκιση 90.000 ατόμων, ώστε να μην εξαπλωθεί στις φυλακές της χώρας ο κορωνοϊός, μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της τουρκικής μαφίας, Αλαατίν Τσακιτζί.

Ο Τσακιτζί είχε καταδικαστεί για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για ηθική αυτουργία σε δεκάδες δολοφονίες, για υποκίνηση επιθέσεων και για προσβολή του προσώπου του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στην χώρα, παράλληλα, οι νεκροί από τον ιό ξεπερνούν τους 1.400.

Ο Αλ Καπόνε της Τουρκίας κατά τη δεκαετία του ‘80, είχε κατηγορηθεί το 1995 για τη δολοφονία της συζύγου του μπροστά στο γιο τους, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό. Μετά την έκδοσή του το 2004 από την Αυστρία, βρίσκονταν στις τουρκικές φυλακές, αν και ο αρχηγός του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε προσπαθήσει σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να πείσει τον Ερντογάν, με αντάλλαγμα τις ψήφους της παράταξής του, να του δώσει χάρη, χωρίς ωστόσο να το καταφέρνει.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφράσει έντονα την αντίδρασή τους στο νέο νόμο που επιτρέπει σε κατάδικους να εκτίουν την ποινή τους κατ’ οίκον ή σε υπόδικους να απελευθερώνονται λόγω κορονοϊού, υποστηρίζοντας ότι απελευθερώνονται εγκληματίες και όχι πολιτικοί κρατούμενοι, δημοσιογράφοι και δικηγόροι που έχουν φυλακιστεί μόνο και μόνο για τα πολιτικά τους πιστεύω.

Κορωνοϊός στη Βρετανία: 870 νέοι θάνατοι στα νοσοκομεία της

Ακόμα 740 άνθρωποι προστέθηκαν στην μαύρη λίστα, όταν απεβίωσαν στα νοσοκομεία της Αγγλίας τις τελευταίες 24 ώρες από κορωνοϊό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του NHS.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη Βρετανία ανέρχεται στους 12.396, και προκαλεί ανησυχία. Ο ιατρικός επικεφαλής της κυβέρνησης, Κρις Ουίτι προειδοποίησε πως μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερο ξέσπασμα στον αριθμό νεκρών από τη λοίμωξη που προκαλεί ο κορωνοϊός έπειτα από το προσεχές σαββατοκύριακο.

Από εκεί και πέρα, στη Σκωτία καταγράφηκαν άλλοι 80 θάνατοι, η Ουαλία είχε 32 νέους νεκρούς και η Βόρεια Ιρλανδία άλλους 18. Μάλιστα στην Κυπριακή ομογένεια στην Βρετανία λέγεται ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 200.

Συγκεντρωτικά, η Αγγλία αριθμεί 12.396 νεκρούς, η Σκωτία 779, η Ουαλία 495 και η Βόρεια Ιρλανδία 158.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share