Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Τουρκία: Πάνω από 1.400 οι νεκροί

Ξεπέρασαν τις 65.000 τα κρούσματα

14 Απριλίου 2020 22:41
Κορωνοϊός Τουρκία: Πάνω από 1.400 οι νεκροί
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαριστικός είναι ο αριθμός των θυμάτων και των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τουρκία καθώς μέσα σε λίγα μόλις 24ωρα οι νεκροί ξεπέρασαν τους 1.400 και τα κρούσματα τις 65.000. Παράλληλα, τέλος δεν έχει και η τραγωδία στην Ιταλία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό νεκρών.

Συγκεκριμένα, αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 65.111 παρουσιάζοντας ραγδαία αύξηση κατά 4.062 σε μία ημέρα. Στην εντατική βρίσκονται 1.809 ασθενείς.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του τουρκικού υπουργείου Υγείας, 842 ασθενείς ανάρρωσαν από χθες, με το συνολικό αριθμό να φτάνει πλέον τους 4.799.

Η Τουρκία έχει κάνει συνολικά περισσότερα από 443.000 διαγνωστικά τεστ.

Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πανδημικό κύμα στη χώρα θα κορυφωθεί «σε 1-2 εβδομάδες» εκτός, όπως πρόσθεσε, αν υπάξει κάποια νέα διακύμανση.

Στο έλεος του κορνωνοϊού η Νέα Υόρκη - 778 νέοι θάνατοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται για ακόμη μια ημέρα η Νέα Υόρκη με τον αριθμό των νεκρών από κορωνοϊό να αυξάνεται ραγδαία. Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 778 νέοι θάνατοι, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στους 10.834. Παράλληλα, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται και στη Σερβία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.

«Έχουμε δείξει ότι ελέγχουμε τον ιό, δεν μας ελέγχει εκείνος. Αυτά που θα κάνουμε σήμερα, θα καθορίσουν το αύριο της πόλης μας» σημείωσε ο Κουόμο, ο οποίος μίλησε για την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό παραμένει εν αμφιβόλω και θα καθοριστεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Επιπλέον, δεν αρνήθηκε να αφήσει ξανά «μπηχτές» για τον Ντόναλντ Τραμπ, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να επανεκκινήσει την οικονομία της χώρας. «Δεν έχουμε βασιλιά σε αυτή τη χώρα. Οι πολιτείες έχουν τη δική τους ισχύ και τα δικά τους ισχυρά πλεονεκτήματα. Παραμένουμε δυνατοί, έξυπνοι, ενωμένοι και πειθαρχημένοι. Η πολιτική δεν χωρά σε αυτά τα θέματα. Εδώ έχουμε να κάνουμε για την κοινότητά μας και τις ζωές μας. Αν ο Τραμπ θέλει μάχη μαζί μου, είναι δικό του θέμα. Εγώ δεν έχω τέτοια επιθυμία» σημείωσε

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share