Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός στην Κύπρο: 31 νέα κρούσματα

595 συνολικά

10 Απριλίου 2020 18:29
Κορωνοϊός στην Κύπρο: 31 νέα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακόμα 31 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στην Κύπρο, σύμφωνα με τη σημερινή (10/4) ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας, και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στα 595.

Σύμφωνα με τον Δρ. Κωστρίκη, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 31 από σύνολο εργαστηριακών αναλύσεων. Εκ των οποίων, ένα αφορά πρόσωπο με ταξιδιωτικό ιστορικό και τα 15 πρόσωπα των οποίων το ιστορικό διερευνάται. Παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, μιας και δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος από εχθές.

Συνολικά, στην Κύπρο καταγράφονται 595 περιστατικά, περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Λάρισα - Ο Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στον οικισμό των Ρομά

Στον οικισμό των Ρομά της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα βρέθηκαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας με σκοπό να εξηγήσουν στους κατοίκους γιατί μπήκαν στην καραντίνα.

Οι Ρομά είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται, εφόσον δεν γνώριζαν τον κίνδυνο της πανδημίας του κορωνοϊού αυξάνοντας και τις εν δυνάμει ταραχές. Μάλιστα, ορισμένοι αντέδρασαν και όταν τους είδαν να μπαίνουν στον οικισμό και άρχισαν να τους φωνάζουν «τί θέλετε εδώ, ρε;», σε άγριο ύφος και με άγρια διάθεση.

Τότε, οι κύριοι Χαρδαλιάς και Τσιόδρας πήραν την απόφαση να μπουν στον οικισμό και να μιλήσουν με τους ανθρώπους εκεί, παραβλέποντας τις άγριες διαθέσεις. Μαζί τους μπήκαν στον οικισμό ο υφυπουργός Εσωτερικών κ.Λιβάνιος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μετά την παρέμβαση και τις εξηγήσεις ο κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές αποσοβήθηκε. Οι εκπρόσωπο των Αρχών διαβεβαίωσαν τους Ρομά ότι έχει εξασφαλισθεί η τροφοδοσία στον οικισμό, ενώ εκτός της ημέρας, αναμένεται να ορισθούν διαμεσολαβητές- εκπρόσωποι των Ρομά που θα έρχονται σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές για όποιο ζήτημα προκύπτει.

Τα κρούσματα στην περιοχή έχουν φτάσει τα 20, όπως θα δείτε εδώ, για αυτό και ο κίνδυνος της εξάπλωσης και της διασποράς είναι τεράστιος.

Πηγή: Protothema.gr

Έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης: Κλείνουν όλες οι λαϊκές στη Θεσσαλία - Σε καραντίνα ο οικισμός των Ρομά και η δομή προσφύγων

Σε έκτακτα μέτρα προχώρησε η Κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορωνοϊού στη Λάρισα, μετά το συναγερμό που σήμανε με τα ουκ ολίγα κρούσματα στον οικισμό των Ρομά, με αυτόν καταρχάς να «σφραγίζεται» και να μπαίνει σε καραντίνα, ενώ όλες οι λαϊκές της Θεσσαλίας θα κλείσουν.

«Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τη Δημόσια Υγεία» είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη Λάρισα, έχοντας έρθει άμεσα στην περιοχή με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης ανέφερε σε δηλώσεις του πως κλείνουν όλες οι Λαϊκές Αγορές στη Λάρισα και σε όλη την Θεσσαλία, επισήμως μπαίνει σε καραντίνα ο καταυλισμός στο Κουτσόχερο και επιστρατεύεται ξενοδοχείο στη Λάρισα σε περίπτωση που χρειαστεί για νέα κρούσματα που δεν θα χωρέσουν στην «Αρωγή».

Παράλληλα όπως ανέφερε ο κ. Καλογιάννης, δεν τέθηκε ως θέμα συζήτηση για ολική καραντίνα για την πόλη της Λάρισας.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, δήμαρχοι της περιοχής, εκπρόσωποι των Ρομά κ.α.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση σήμερα στις 6.00 μ.μ.

Εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share