Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός Κύπρος: Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα - Μόνο ένας νέος θάνατος

38 τα νέα κρούσματα

9 Απριλίου 2020 19:52
Κορωνοϊός Κύπρος: Σταθερά σε χαμηλά επίπεδα - Μόνο ένας νέος θάνατος
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει σταθερά η Κύπρος και αντιστέκεται όσο το δυνατόν περισσότερο απέναντι στον κορωνοϊο με το τελευταίο 24ωρο να καταγράφει μόνο έναν νέο θάνατο που πρόκειται για μια γυναίκα 78 ετών. Στην αντίπερα όχθη, το δράμα στην Βρετανία συνεχίζεται, δείτε εδώ τον αριθμό των θανάτων που σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Συνολικά, στην Κύπρο, μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 10 άτομα που διαγνώσθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Πρόκειται για 7 άντρες και τρεις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 67 έτη. Υπήρξαν ακόμα πέντε θάνατοι φορέων κορωνοϊού, οι οποίοι όμως δεν αποδίδονται στον ιό, αλλά σε άλλες ασθένειες.

Επίσης σήμερα καταγράφηκαν 38 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 18 άτομα που εντοπίστηκαν μέσω ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων περιστατικών, 7 άτομα που εντοπίστηκαν από τη δειγματοληψία, και 13 άτομα των οποίων το ιστορικό διερευνάται.

Με βάση και τα σημερινά στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 564 , περιλαμβανομένων των δέκα, που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις.

Κορωνοϊός: Τρεις ακόμη θάνατοι στην Ελλάδα - 71 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

τους 86 έφτασαν οι θάνατοι στην χώρα μας από κορωνοϊό, με τρεις ακόμη να ανακοινώνονται από τον Σωτήρη Τσιόδρα για το τελευταίο 24ωρο, ενώ άλλα 71 κρούσματα γνωστοποιήθηκαν από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας, με το σύνολο να είναι στα 1.955 στην Ελλάδα. Δείτε, επίσης, τι γίνεται αν έχετε τον ιό και βήξετε σε προϊόντα σούπερ μάρκετ.

Αναφορικά με τους θανάτους, πρόκειται για 63 άνδρες και 23 γυναίκες, με μέσο όρο τα 73 έτη και το 86% αυτών είχε υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Από τα κρούσματα, το 57% είναι άνδρες, ενώ το 45% είναι μέσης ηλικίας άτομα. Τα 518 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό, ενώ 734 είναι συνδεδεμένα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Επίσης, 79 άτομα βρίσκονται στην εντατική, με μέσο όρο τα 67 έτη. Οι 61 είναι άνδρες και οι 16 γυναίκες εξ αυτών, ενώ το 77% έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών.

Τέλος, στα ευχάριστα νέα της ημέρας, 16 άτομα έχουν βγει από την εντατική και αναρρώνουν.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share