Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Αυτός ο Δήμαρχος έσκαψε… τάφους για να πείσει τους πολίτες του να μείνουν σε καραντίνα!

Αδιανόητο!

7 Απριλίου 2020 22:59
Απίστευτο: Αυτός ο Δήμαρχος έσκαψε… τάφους για να πείσει τους πολίτες του να μείνουν σε καραντίνα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έναν απίστευτο τρόπο διάλεξε ένας Δήμαρχος στην Ουκρανία, ο οποίος προκειμένου να πείσει τους πολίτες του να μείνουν σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού… έσκαψε τάφους.

Ο Δήμαρχος του Ντνίπρο, Μπόρις Φιλάτοφ, διάλεξε αφενός για αυτό το λόγο, αφετέρου να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο, να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, ανοίγοντας 615 τάφους σε διάφορα κοιμητήρια της πόλης, ενώ 2.000 σάκοι νεκρών βρίσκονται σε ετοιμότητα στο βιομηχανικό τούτο κέντρο με πληθυσμό σχεδόν ένα εκατ. κατοίκους, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γιούλια Βίτβιτσκα, εκπρόσωπος Τύπου της δημαρχίας. Δείτε, παράλληλα, την περίπτωση πολίτη που... κυνηγούσε τον ιό.

«Για όσους εξακολουθούν να μην καταλαβαίνουν: προετοιμαζόμαστε για τα χειρότερα», έγραψε ο ίδιος στο Facebook στις 2 Απριλίου, ανακοινώνοντας πως προτίθεται να σκάψει εκατοντάδες τάφους και καλώντας τους συμπολίτες του να τηρήσουν ευλαβικά τα περιοριστικά μέτρα, που συχνά αψηφούν.

«Χωρίς υπερβολή, πρόκειται για ζήτημα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο δήμαρχος, απειλώντας συνάμα με πρόστιμο 17.000 γρίβνα (περίπου 570 ευρώ) τους παραβάτες της απαγόρευσης.

Η πρωτοβουλία του έγινε δεκτή με ανάμεικτα συναισθήματα στην πόλη, που αριθμεί μόνον 13 επίσημα κρούσματα κορωνοϊού και κανέναν θάνατο, όταν στην Ουκρανία τα κρούσματα είναι 1.462 κι οι θάνατοι 45.

Για τον γνωστό συγγραφέα και κάτοικο του Ντνίπρο Γιάν Βαλετόφ, ο δήμαρχος έκανε καλά να προτάξει ένα «φόβητρο» για να συνετίσει τους συμπατριώτες του και να «υιοθετήσουν μία πιο σοβαρή προσέγγιση» και πως «ο δήμαρχος έλαβε ένα καλό ψυχολογικό μέτρο, αναγκάζοντας τους ανθρώπους να φαντασθούν πώς θα τους βάλουν στους τάφους αυτούς». Εάν η πόλη γλιτώσει, «τόσο το καλύτερο, ενώ εάν, Θεός φυλάξει, υπάρξει εκατόμβη, τότε είναι καλύτερο να είμαστε προετοιμασμένοι», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν συμμερίζεται όμως την άποψή του ο επικεφαλής τοπικής ΜΚΟ Ιβάν Κρασίκοφ, που στιγμάτισε τη «νευρική κρίση του δημάρχου», που είναι ανίκανος να διαχειρισθεί την κατάσταση και, «αντί να συγκεντρώσει τις προσπάθειές του στην προετοιμασία των νοσοκομείων» και της πρόληψης, «δεν μιλάμε παρά για τάφους». Και τονίζει πως «αυτό δεν είναι φυσιολογικό και δεν κάνει τίποτε περισσότερο παρά να ενισχύει τον πανικό!».

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share