Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κορωνοϊός: Νέα έκτακτη ανακοίνωση για τον Μπόρις Τζόνσον!

Τι συμβαίνει;

7 Απριλίου 2020 21:55
Κορωνοϊός: Νέα έκτακτη ανακοίνωση για τον Μπόρις Τζόνσον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Νέα έκτακτη ανακοίνωση εκδόθηκε για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, με τον Ντόμινικ Ραμπ να αναφέρεται στις τελευταίες εξελίξεις.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, που έχει τεθεί από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας ως υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, επεσήμανε με τελευταίες του δηλώσεις πως ο Τζόνσον θα μείνει σίγουρα το βράδυ σήμερα (7/4) στην εντατική και θα φανεί στη συνέχεια τι πρέπει να γίνει, ώστε να ξεφύγει από το κίνδυνο. Δείτε και όσα αναφέρει η Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Η κατάστασή του είναι σταθερή, χωρίς να υπάρχει στήριξη για την αναπνοή του. Ο πρωθυπουργός είναι ένας μαχητής», είπε ο κύριος Ραμπ, με τον Μπόρις Τζόνσον να συνεχίζει να βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση.

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί του» - Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Μπόρις Τζόνσον

Ο Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στην εντατική αυτή την ώρα, παλεύοντας εναντίον του κορωνοϊού, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να στέλνει το δικό του μήνυμα προς τον ομόλογό του στη Βρετανία.

Ο κύριος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση, σε δημοσίευσή του στο Twitter, τονίζοντας πως ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος.

«Οι σκέψεις μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού», επεσήμανε ο ίδιος.

Παγκόσμιος συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον - "Μαύρα" τα βρετανικά πρωτοσέλιδα

Η εισαγωγή του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας το βράδυ της Δευτέρας, με σύσταση της ομάδας των γιατρών που τον παρακολουθεί, μονοπωλεί τα πρωτοσέλιδα του Τύπου!

«Ο πρωθυπουργός στην εντατική» είναι ο τίτλος της εφημερίδας The Times, που γράφει ότι χορηγήθηκε στον πρωθυπουργό οξυγόνο εξαιτίας δυσχέρειας στην αναπνοή και ότι ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ αναλαμβάνει την ευθύνη του «πολεμικού συμβουλίου» για τον κορονοϊό. Επικαλείται πληροφορίες γιατρού από το νοσοκομείο St. Thomas, όπου νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με τον οποίο ως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε διασωληνωθεί, ενώ του χορηγήθηκαν τέσσερα λίτρα οξυγόνου με μάσκα, αρκετά λιγότερα από την ποσότητα που χορηγείται στις ΜΕΘ. Η εφημερίδα δημοσιεύει επίσης αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου που χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της επιδείνωσης της κατάστασης του Μπόρις Τζόνσον «σοκαριστική» στιγμή.

https://twitter.com/Telegraph/status/1247270301660000256?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1247270301660000256&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.in.gr%2F2020%2F04%2F07%2Fworld%2Fpagkosmia-anisyxia-gia-ton-mporis-tzonson-ta-protoselida-tou-vretanikou-typou%2F

Η Daily Telegraph με τίτλο «Ο Τζόνσον στην εντατική» αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός μεταφέρθηκε σε ΜΕΘ μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων, για την περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστική υποστήριξη, ενώ δημοσιεύει δηλώσεις του Ντόμινικ Ράαμπ, που αναπληρώνει τον πρωθυπουργό κατά την ανάρρωσή του. Αναφέρεται στις ευχές για ανάρρωση στον πρωθυπουργό από το υπουργικό του συμβούλιο αλλά και πολιτικούς του αντιπάλους, όπως και στην ενημέρωση της βασίλισσας Ελισάβετ για την κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού.

Η Daily Mail με τίτλο «Ο χτυπημένος (από τον κορονοϊό) Μπόρις μεταφέρθηκε στην εντατική» χαρακτηρίζει «δραματική» την επιδείνωση της υγείας του πρωθυπουργού, «σοκαριστική» την αποκάλυψη και τον Ντόμινικ Ράαμπ αντικαταστάτη του για όσο διαρκεί «η κρίση».

Οι Financial Times γράφουν ότι ο Τζόνσον «μεταφέρθηκε στην εντατική καθώς επιδεινώθηκαν τα επίμονα συμπτώματα» και ότι ο πρωθυπουργός όπως αναγνωρίζουν οι υπηρεσίες του δεν κρατάει αυτή τη στιγμή τα ηνία της κυβέρνησης.

Η Daily Mirror με τίτλο «Ο άρρωστος Μπόρις αντιμέτωπος με τον αγώνα για τη ζωή» αναφέρεται στις ανησυχίες ότι ο πρωθυπουργός έχει πνευμονία, καθώς επιδεινώθηκαν τα συμπτώματα κορωνοϊού.

Η εφημερίδα Independent αναφέρει ότι τα νέα για την επιδείνωση της υγείας του πρωθυπουργού συνέπεσαν με τη δήλωση του Ράαμπ ότι δεν είχε επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό για 48 ώρες. Στον τίτλο της γράφει «Ο πρωθυπουργός στην εντατική» και επισημαίνει στον υπότιτλο ότι ο υπουργός Εξωτερικών αναλαμβάνει τον συντονισμό της κυβέρνησης.

Ο Guardian έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Τζόνσον στην εντατική μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων του ιού». Δημοσιεύει μεταξύ άλλων δηλώσεις του καθηγητή του UCL Ντέρεκ Χιλ, ο οποίος σημειώνει πως «κατανοούμε ότι ο πρωθυπουργός δέχεται υποστήριξη της αναπνευστικής του λειτουργίας με μια μέθοδο που ονομάζεται Συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών (Continuous positive airway pressure, CPAP), η οποία χρησιμοποιείται πιο συχνά στην θεραπεία της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας». Σύμφωνα με τον καθηγητή, η εμπειρία από την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες «έχει δείξει ότι η CPAP μπορεί να είναι αποτελεσματική σε ασθενείς με COVID-19, τουλάχιστον αρχικά», ωστόσο «πολλοί ασθενείς» τελικά «χρειάζονται διασωλήνωση».


Η Sun με τίτλο «Ο Μπόρις στην εντατική» γράφει ότι επισπεύστηκε η εισαγωγή του το βράδυ της Δευτέρας μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share