Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μπόρις Τζόνσον - Η επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του

Δέχεται θεραπεία με οξυγόνο αλλά δεν έχει διασωληνωθεί ούτε έχει πνευμονία

7 Απριλίου 2020 15:36
Μπόρις Τζόνσον - Η επίσημη ανακοίνωση για την υγεία του
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Ντάουνινγκ Στριτ με ανακοίνωσή της ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε μονάδα εντατικής θεραπείας, σε προσπάθειά της να βάλει τέλος στις κακές φήμες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ είναι «σταθερή η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, 20 ώρες μετά την απόφαση να μπει στην Εντατική, την ώρα που τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μιλάνε για κρίσιμη και σοβαρή κατάσταση. Ο Μπόρις Τζόνσον δέχεται θεραπεία με οξυγόνο αλλά δεν έχει διασωληνωθεί ούτε και έχει πνευμονία».

Το γραφείο του πρωθυπουργού της Βρετανίας τονίζει πως ο Τζόνσον δεν έχει πνευμονία, ούτε κάνει χρήση αναπνευστήρα. «Ο πρωθυπουργός είναι σε σταθερή κατάσταση και παραμένει σε καλή διάθεση. Αναπνέει χωρίς βοήθεια αναπνευστήρα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι γιατροί δηλώνουν -σύμφωνα με τη Daily Mail- πως για να εισαχθεί κάποιος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σημαίνει ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή. Η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Reading University, Σίμον Κλαρκ δηλώνει ότι, ένα κρεβάτι στην Εντατική δίνεται μόνο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

Ο υπουργός Michael Gove σε συνέντευξή του νωρίτερα στο BBC δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «δεν ήταν σε αναπνευστήρα» αλλά είχε «λάβει υποστήριξη οξυγόνου». Είπε στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4 ότι ο Τζόνσον «έλαβε την καλύτερη φροντίδα» στο νοσοκομείο του Αγίου Θωμά στο Λονδίνο, αφού έλαβε την εντατική φροντίδα στις 7 μ.μ. τοπική ώρα (2 μ.μ. ET) τη Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το BBC την Δευτέρα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε:«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Reading University, Σίμον Κλαρκ δηλώνει ότι, ένα κρεβάτι στην Εντατική δίνεται μόνο σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν οι TIME, ο Τζόνσον απαιτούσε περίπου τέσσερα λίτρα οξυγόνου παρά τα 15 λίτρα που χρησιμοποίησε ένας μέσος ασθενής COVID-19 στη ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά την παραμονή του στην ΜΕΘ, κανείς δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται. Ορισμένοι ασθενείς μένουν μόνο για μία ημέρα και άλλοι πάνω από τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρουν γιατροί.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share