Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Συναγερμός

6 Απριλίου 2020 22:36
Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και εισήχθη χθες στο νοσοκομείο.

O Μπόρις Τζόνσον την Κυριακή στο St Thomas' Hospital, στο Λονδίνο, καθώς τα συμπτώματά του επιδεινώθηκαν από «ήπια» σε «επίμονα», ενώ ο ίδιος δήλωνε μέχρι πριν λίγες ώρες ότι είναι καλά.

Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου».

«Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Dominic Raab, ο οποίος είναι ο πρώτος τη τάξει υπουργός, να τον αναπληρώσει, όπου αυτό είναι απαραίτητο. »Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Κορωνοϊός- Βρετανία: 403 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 403 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 4.897, στην Σκοτία εννέα και συνολικά είναι 222, ενώ στην Ουαλία 27 (συνολικά 193), σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Το Λονδίνο παραμένει η περιοχή με τους περισσότερους νέους θανάτους (129), και ακολουθούν τα Μίντλαντς (75), και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με το Γιόρκσαϊρ (67).

Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη Βρετανία και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, που πλησιάζουν τις 12.000 , και ακολουθούν τα Μίντλαντς με σχεδόν 7.000, και οι βορειοανατολικές και βορειοδυτικές πλευρές με περίπου 5.000.

Ο μικρότερος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και στη βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με την στατιστική εταιρία Statista. Παράλληλα, η υγεία του Μπόρις Τζόνσον επιδεινώνεται και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, όπως θα διαβάσετε εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share