Συναγερμός στη Γερμανία: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από κορωνοϊό

Σε κατάσταση πανικού βρίσκεται ολόκληρη η Γερμανία καθώς οι νεκροί από κορωνοϊό εχθές ξεπέρασαν τους 1.000 με 173 θανάτους να σημειώνονται το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο, ραγδαία αυξάνονται τα κρούσματα και στο Μεξικό, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό.
Τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3.834 το προηγούμενο 24ωρο και ανέρχονται σήμερα σε 99.225· ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων αυξήθηκε, αντιστρέφοντας την πτωτική τάση των προηγούμενων τεσσάρων συναπτών ημερών.
Και οι δύο αριθμοί είναι αισθητά υψηλότεροι από εκείνους που κατέγραφε το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ χθες Δευτέρα (92 θάνατοι, 3.677 κρούσματα μόλυνσης).
Θρίλερ σε γηροκομείο στην Πορτογαλία – 15 νεκροί από κορωνοϊό
Ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε σε γηροκομείο στην Πορτογαλία όταν 15 ηλικωμένοι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ενώ 77 ακόμη τρόφιμοι και 22 άτομα από το προσωπικό προσβλήθηκαν κι εκείνοι από τον ιό. Συναγερμός έχει σημάνει σε όλη τη χώρα καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, δείτε εδώ το συνολικό αριθμό νεκρών και κρουσμάτων.
Ο δήμαρχος της πόλης επέρριψε ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση, λέγοντας ότι η πόλη του δεν έχει λάβει αναλώσιμα, ούτε διαγνωστικά τεστ, από τις υγειονομικές αρχές. Ο δήμαρχος επέμεινε ότι δεν υπάρχει τρόπος να γίνουν εξετάσεις σε άλλα γηροκομεία στην Αβάιρου.
«Το νοσοκομείο μας δεν έχει τίποτα», κατήγγειλε ο Εστέβες σε δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTP.
Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας για να σχολιάσει τις καταγγελίες του δημάρχου.
Η Πορτογαλία κατέγραφε ως χθες Δευτέρα 11.739 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό και θρηνούσε 311 θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19.
Δεκάδες γηροκομεία στην Πορτογαλία έχουν καταγράψει κρούσματα μεταξύ των τροφίμων και του προσωπικού και θανάτους, ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Οι επισκέψεις σε οίκους ευγηρίας απαγορεύθηκαν χώρα αφότου η Λισαβόνα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τη 18η Μαρτίου, μέτρο που παρατάθηκε την περασμένη Πέμπτη για 15 ημέρες. Οι υγειονομικές αρχές προέτρεψαν τα γηροκομεία να καταρτίσουν δικά τους σχέδια αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Εργαζόμενοι σε γηροκομεία φοβούνται καταστάσεις παρόμοιες με αυτές στη γειτονική Ισπανία, όπου στελέχη των ένοπλων δυνάμεων τα οποία στάλθηκαν να κάνουν απολυμάνσεις σε γηροκομεία βρήκαν στα κρεβάτια τους τα άψυχα σώματα ηλικιωμένων που είχαν απλά εγκαταλειφθεί.
0 ΣΧΟΛΙΑ