Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Έφτασαν στα 966 τα κρούσματα

Έκτακτη ενημέρωση!

27 Μαρτίου 2020 18:01
Δύο νέοι θάνατοι από κορωνοϊό στην Ελλάδα - Έφτασαν στα 966 τα κρούσματα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η νέα ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα αναμενόταν, τελικά, να φέρει αύξηση στην τραγική λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην χώρα μας, που τώρα έφτασαν στους 28 με δύο νέους θανάτους.

Ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 74 νέα κρούσματα και τα συνολικά στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 966. Την ίδια στιγμή, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, εκ των οποίων οι 65 είναι διασωληνωμένοι. Το ευχάριστο νέο είναι πως τέσσερις ασθενείς έχουν πλέον αποσωληνωθεί. Δείτε και τι συμβαίνει με τη μητέρα και το βρέφος από την Καστοριά, που έχουν βρεθεί θετικοί.

Συνολικά, είπε ο κ. Τσιόδρας σε όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιωθεί 500.000 κρούσματα και 22.000 θάνατοι, ενώ 119.000 έχουν αναρρώσει. ΟΙ ΗΠΑ έχουν πλέον τα περισσότερα κρούσματα σε όλο τον κόσμο, τόνισε.

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα οι 32 που γύρισαν από την Κωνσταντινούπολη

Σε καραντίνα βρίσκονται ήδη οι 32 συμπατριώτες μας, που γύρισαν από την Κωνσταντινούπολη, ενώ αύριο (28/3) αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεών τους για κορωνοϊό, τη στιγμή που εκείνοι καταλύουν στο Μεταξουργείο.

Στο σημείο έφτασε, όπως αναφέρει το Mega, κι ένα κλιμάκιο στρατιωτικών γιατρών, οι οποίοι θα εκπαιδευτούν από τους γιατρούς του ΕΟΔΥ στη λήψη των φαρυγγικών και ρινικών υγρών για τη διενέργεια του τεστ. Δείτε και σε τι κατάσταση είναι η μητέρα και το βρέφος, που διεγνώσθησαν θετικοί.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 19:30 χθες βρίσκονται στο ξενοδοχείο οι 32 που επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία. Μόλις διαπιστωθεί εάν είναι φορείς ή όχι, οι κάτοικοι Αθηνών θα επιστρέψουν στα σπίτια τους και θα μπουν σε καραντίνα, ενώ οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο.

Επίσης, το βράδυ θα καταφθάσουν από το Λονδίνο στην Αθήνα 29 Έλληνες ασθενείς με τους συνοδούς τους.

Συγκινεί ο ζωντανός θρύλος Παναγιώτης Φασούλας: «Η οικογένειά μου έχει μείνει για μήνες σε καραντίνα»! (video)

Συγκινητικά είναι όσα είπε ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού αθλητισμού, Παναγιώτης Φασούλας, που τοποθετήθηκε για τον κορωνοϊό και ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι έχει υπάρξει περίοδος, όπου η οικογένειά του έχει μείνει για μήνες σε καραντίνα, εξαιτίας προβλημάτων υγείας.

Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά, παράλληλα, μίλησε στο MEGA για το γεγονός, ότι η οικογένεια πρόλαβε και έφερε τον γιο από τις ΗΠΑ, αλλά η κόρη του, Μαριέλλα, παραμένει εκεί. Ο ίδιος, επίσης, ζητά εναγωνίως να μείνουμε όλοι στα σπίτια μας. Δείτε, επίσης, ποιο είναι το πάρτι επωνύμων, που προκάλεσε από την Κηφισιά εξάπλωση του φονικού ιού σε ολόκληρη την Αθήνα.

Ο Παναγιώτης Φασούλας τόνισε ότι: «Οι αθλητές περνάνε πολλές φορές μεγάλους περιόδους καραντίνα ειδικά όταν είναι σε προετοιμασία. Εμείς οικογενειακά έχουμε και θέματα υγείας οπότε έχουμε περάσει και μήνες καραντίνας».

«Η σκέψη μου είναι στους ανθρώπους που έχουν στο περιβάλλον τους ανθρώπους με ασθενείς που επιβάλλεται να έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό» ανέφερε ο παλαίμαχος μπασκεμπολίστας και συνέχισε: «Τον γιο μου προλάβαμε και τον φέραμε πίσω από τη Νέα Υόρκη και έμεινε για μέρες στο δωμάτιο του, η κόρη μου είναι ακόμα στην Αμερική και αποφασίσαμε να περάσει το πρόβλημα εκεί. Έχουμε τις αγωνίες μας όπως όλα τα σπίτια».

«Κάποια στιγμή θα τελειώσει, ήδη εδώ και 15 μέρες που είμαστε μέσα στο σπίτι αισθανόμαστε πολύ καλά που έχουμε φτάσει στο μισό της διαδρομής και δεν έχουμε προβλήματα. Αισθανόμαστε καλά που βλέπουμε ότι η χώρα μας έχει καταφέρει να κρατήσει σε ένα καλό επίπεδο τη διάδοση του ιού» κατέληξε ο ίδιος.

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν για πρώτη φορά ασθενείς στην Ελλάδα!

Σπουδαία νέα έρχονται από το «μέτωπο» του κορωνοϊού στην χώρα μας, η οποία μάλιστα κατέγραψε τους πρώτους δύο ασθενείς, η οποίοι αποσωληνώθηκαν και μοιάζουν να έχουν ξεπεράσει τα χειρότερα. Δείτε και την έγκυο γυναίκα που βρέθηκε θετική και μάχεται για τη ζωή της.

Πρόκειται για δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί του «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των νοσοκομείων που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν ακόμη δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Να σημειωθεί ότι διασωληνώνονται οι ασθενείς εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Κορωνοϊός: Πρόστιμο 50.000€ σε εταιρεία αντισηπτικών, για αισχροκέρδεια

Έπεσε η πρώτη μεγάλη καμπάνα σε εταιρεία που προσπάθησε να αισχοκερδίσει εκμεταλλευόμενη την ταραχή με τον κορωνοϊό και τις μαζικές αγορές αντισηπτικών.

υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, κατ´εφαρμογήν της προσφάτου νομοθεσίας για την πάταξη της αισχροκέρδειας εν μέσω κορονοϊού, υπέγραψαν την πρώτη απόφαση για επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ σε εταιρία εμπορίας αντισηπτικών"!

Αυτό γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με βραδινή ανάρτηση στο twitter.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει υπογραμμίσει αρκετές φορές σε δηλώσεις του ότι όποιος διαπιστώνει αισχροκέρδεια να το καταγγέλλει στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Επισημαίνεται, ότι μόλις χθες ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προαναγγείλει πρόστιμα για αισχροκέρδεια σε εταιρείες, από το OPEN TV, λέγοντας πως όπου εντοπίζουν οι καταναλωτές αισχροκέρδεια να κάνουν καταγγελίες στη γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στην τηλεφωνική γραμμή 1520 και θα γίνεται άμεσα έλεγχος»

Ιατρικές μάσκες: Δείτε σε πόσο βρώμικο περιβάλλον κατασκευάζονται! Βίντεο σοκ

Ένα σοκαριστικό βίντεο από το μέρος όπου κατασκευάζονται ιατρικές μάσκες έρχεται στο φως της δημοσιότητας και σας το παρουσιάζει το Athensmagazine.gr!

Το συγκεκριμένο δωμάτιο που απεικονίζει το video (τραβηγμένο 22 Φεβρουαρίου 2020), είναι από φάμπρικα που βρίσκεται στην Ινδία. Εκεί συνήθως κατασκευάζουν ρουχισμό και υφάσματα για καθίσματα αυτοκινήτων για την Ινδική αγορά. Ομως οι ανάγκες της εποχής την έχουν μετατρέψει σε «μονάδα παραγωγής» ιατρικών μασκών, οι οποίες μάλιστες πωλούνται σε τιμές σοκ στη μαύρη αγορά.

Χωρίς καμία προδιαγραφή, με παιδιά να εργάζονται στα βρώμικα πατώματα, οι συγκεκριμένοι εργάτες κατασκευάζουν μάσκες, ο προορισμός των οποίων είναι άγνωστος.

Χωρίς αποστείρωση, αυτές τοποθετούνται σε νάιλον σακουλάκια και διοχετεύονται φεύγουν στην αγορά.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί Ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιεί ο κόσμος μάσκες με «ονοματεπώνυμο», με τις εταιρείες που τις παράγουν να παίρνουν και την ανάλογη ευθύνη για το προϊόν τους…

Δείτε το video στο Athensmagazine.gr:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share