Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Θετική στον ιό η μητέρα του βρέφους στην Καστοριά

Ποια η κατάστασή τους;

27 Μαρτίου 2020 16:06
Κορωνοϊός: Θετική στον ιό η μητέρα του βρέφους στην Καστοριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετική στον κορωνοϊό είναι η μητέρα του βρέφους από την Καστοριά, που γεννήθηκε στα Γρεβενά και λίγες μέρες αργότερα διεγνώσθη με το θανατηφόρο ιό, με τους δύο, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, να νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης σε πολύ καλή κατάσταση.

Όπως ανέφερε και το πρωί ο Δημήτρης Ψευτογκάς, πρόεδρος του ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών «μεταδώσεις ενδομήτριες έχουμε σε άλλους ιούς, ηπατίτιδα C, HIV. H μόλυνση είναι μετά τη γέννηση του παιδιού». Δεν υπάρχει περίπτωση να κόλλησε στη μήτρα σημείωσε μιλώντας στο prlogos. Το μωρό γεννήθηκε στο Νοσοκομείο των Γρεβενών και δεν νοσηλεύτηκε καθόλου, έμεινε μόνο δύο μέρες, αφού δεν είχε κάποιο πρόβλημα. Επέστρεψε λοιπόν στο σπίτι του στην Καστοριά και εκεί πιθανόν νόσησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ήδη ιχνηλάτηση των συγγενών του, ακόμα και του μικρού αδελφού του και θα παρθούν δείγματα. Να σημειώσουμε ότι πολλές γέννες γίνονται στο Νοσοκομείο των Γρεβενών από την Καστοριά, όπως την Τρίτη που έγιναν δυο καισαρικές.

«Η 41χρονη κατέληξε από τον κορωνοϊό επειδή…» - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες από το Δήμαρχο Καστοριάς!

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο της 41χρονης γυναίκας με υποκείμενα νοσήματα από τον κορωνοϊό, με τον ίδιο το Δήμαρχο Καστοριάς να τονίζει, ότι αυτό οφείλεται μάλλον στο γεγονός, ότι υπάρχει μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διαθέσιμο στην περιοχή, που έπρεπε να εξυπηρετήσει και άλλα περιστατικά.

Ο ίδιος απάντησε και στο αν υπάρχουν νέες πληροφορίες για το ζήτημα, αναφέροντας στον ΣΚΑΪ, ότι υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για οδηγία του ΕΟΔΥ τις πρώτες 2-3 μέρες να μείνει σπίτι. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για περαιτέρω στελέχωση του τοπικού νοσοκομείου, το οποίο ζει πρωτόγνωρες καταστάσεις εξαιτίας του φονικού ιού. Δείτε, παράλληλα, λεπτομέρειες για τον 23ο νεκρό στην χώρα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για την κατάσταση στην Καστοριά: «Όλη η χώρα ζει, σίγουρα, δύσκολες καταστάσεις, αλλά στην Καστοριά βιώνουμε μια ειδική κατάσταση, γιατί τώρα έχουμε 33 κρούσματα και τέσσερις νεκρούς, αν και τα περισσότερα ξεκίνησαν μέσα από το νοσοκομείο, όπου υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η κατάσταση, λοιπόν, είναι τέτοια που εκτός των 11 εργαζομένων του νοσοκομείου που έχουν βρεθεί θετική, μπορεί να βρεθούν κι άλλοι, αφού έχουμε στείλει νέα δείγματα. Έχουμε μεγάλο θέμα, επομένως, και χρειάζεται μεγάλη προσοχή για το νοσοκομείο Καστοριάς».

Για το θάνατο της 41χρονης: «Δεν έχουμε κάποια νέα πληροφόρηση, αλλά ξέρουμε μόνο πως ήταν στο σπίτι σε εμπύρετη κατάσταση για 2-3 μέρες».

Για το αν είχε οδηγίες η 41χρονη από τους γιατρούς: «Έχουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ότι είχε οδηγία από τον ΕΟΔΥ να μείνει στο σπίτι και την τελευταία μέρα κάλεσε στο ΕΚΑΒ, ενώ υπήρχαν και άλλα περιστατικά. Για αυτό, άλλωστε, εστιάζουμε το πρόβλημα στο νοσοκομείο της Καστοριάς, που αυτή τη στιγμή έχει μόνο ένα ασθενοφόρο, έχοντας δυστυχώς αυτή την κατάληξη. Το νοσοκομείο, λοιπόν, χρειάζεται στελέχωση».

Για το αν τηρούνται τα μέτρα: «Αλοίμονο να μην τα τηρούσαμε και τώρα με αυτή την κατάσταση. Δείχνει πειθαρχία ο κόσμος και πρέπει να καταλάβουμε, ότι το μοναδικό φάρμακο είναι να μείνουμε στο σπίτι».

 

Κοινωνία

Ροή ειδήσεων

Share