Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον!

Συμβαίνει τώρα!

27 Μαρτίου 2020 13:20
Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Μπόρις Τζόνσον!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πάσχει επίσης από τον φονικό ιό, την ώρα που έχει αρχίσει να «θερίζει» την χώρα του.

Ο Μπόρις Τζόνσον ανέπτυξε ήπια συμπτώματα τις τελευταίες 24 ώρες και, κάνοντας το τεστ, βρέθηκε θετικός, όπως ο ίδιος ενημέρωσε, με αποτέλεσμα να απομονωθεί. Δείτε και την είδηση για τους πρώτους δύο νεκρούς στις φυλακές του Νησιού από κορωνοϊό.

«Θα συνεχίσω να ενημερώνω για την κατάσταση. Θα το νικήσουμε όλοι μαζί», τόνισε μέσω βίντεο που ανήρτησε.

Σαρώνει ο κορωνοϊός τον πλανήτη: Ξεπέρασαν σε κρούσματα την Κίνα οι ΗΠΑ - Χιλιάδες νεκροί σ' όλη την Ευρώπη

Ραγδαία είναι η άνοδος των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ευρώπη και την Αμερική, όπου πλέον εντοπίζονται οι δύο μεγάλες εστίες.

Με την κατάσταση στην Ευρώπη να έχει «παγιωθεί» σε τρομακτικά νούμερα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, στις ΗΠΑ η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη. Χθες μόνο καταγράφηκαν πάνω από 17.000 κρούσματα, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να βρίσκονται πλέον στην κορυφή της σχετικής λίστας με 85.594 κρούσματα! Οι θάνατοι μάλιστα ανέβηκαν στους 1.300, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί 273 νέα θύματα.

Παρά τις προσπάθειες του Τραμπ να ακυρώσει την καραντίνα, οι πιέσεις που δέχεται από το σύστημα Υγείας τον αναγκάζουν να αλλάξει στάση. Ηδη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΫ) προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ, χώρα με 330 εκατομμύρια κατοίκους, όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας, όπως και έγινε πλέον από τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Οι Πολιτείες όπου εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα πλέον, είναι η Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, η Καλιφόρνια, η Ουάσιγκτον και το Μίσιγκαν, με τη Νέα Υόρκη να βρίσκεται στο επίκεντρο με 39.000 κρούσματα και 466 θανάτους, την ώρα που το γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ είναι στην δεύτερη θέση σε κρούσματα με 6.876.

Κορωνοϊός: Αλλη μία μέρα με εκατόμβη θυμάτων στην Ιταλία

Στην Ευρώπη, η Ιταλία δεν έχει καταφέρει ακόμη να δει μία ηλιαχτίδα ελπίδας. Άλλοι 712 άνθρωποι πέθαναν χθες, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 8.215, δηλαδή… το ένα τρίτο των θυμάτων παγκοσμίως. Με την Ιταλία να ζητά βοήθεια από την Ευρώπη, η Ρωσία είναι αυτή που πρόσφερε υλικό προκειμένου να βοηθήσει το σύστημα Υγείας, το οποίο έχει ξεπεράσει πλέον τα όριά του. Μάλιστα, εταιρίες σπεύδουν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, με τον οίκο Αρμάνι να ανακοινώνει πως θα δημιουργήσει ιατρικές στολές για να ενισχύσει τα νοσοκομεία.

Ιδια κατάσταση στην Ισπανία, στους 4.365 οι νεκροί

Ιδιο περίπου αριθμό θυμάτων είχε και η Ισπανία χθες. 718 άνθρωποι απεβίωσαν, με το σύνολο να φτάνει πλέον στους 4.365, στην χώρα που βρίσκεται στην δεύτερη θέση παγκοσμίως σε θύματα. Η κυβέρνηση άδειασε τα γηροκομεία, καθώς η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο, με την χώρα να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι, καθώς υπάρχουν πάνω από 57.000 κρούσματα και 3.000 άνθρωποι στην εντατική.

Κορωνοϊός: Στην ίδια μοίρα και η Γαλλία, ανεβαίνουν τα κρούσματα στην Γερμανία

Μεγάλο αριθμό θυμάτων έχει και η Γαλλία, καθώς τα κρούσματά της είναι μεν συγκριτικά λιγότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά ο αριθμός των νεκρών μεγαλύτερος. Αλλοι 365 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, με το σύνολο των θυμάτων να φτάνει τους 1.696 και τον Εμανουέλ Μακρόν να βρίσκεται στο στόχαστρο, κατηγορούμενος για κακή διαχείριση της πανδημίας.

Στην Γερμανία τα κρούσματα είναι κατά πολύ περισσότερα (44.000 περίπου, έναντι 29.000 της Γαλλίας), όμως ο αριθμός των θανάτων είναι κατά πολύ μικρότερος. Χθες πέθαναν 61 άνθρωποι και το σύνολο είναι 267, αριθμός εντυπωσιακά μικρός αν δει κανείς το τι συμβαίνει στις άλλες μεγάλες χώρες, αναλογικά και με τα κρούσματα που έχουν.

Στην Βρετανία αυξάνονται σημαντικά σε καθημερινή βάση τα κρούσματα. Πάνω από 2.000 καταμετρήθηκαν χθες, ξεπερνώντας πλέον τις 11.000, ενώ 115 άνθρωποι απεβίωσαν, με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει πλέον στους 578.

Στην Τουρκία, πάνω από 1.000 κρούσματα ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς και 16 θανάτους, με το σύνολο να είναι 3.629 και 75 αντίστοιχα και τους γιατρούς την ίδια ώρα να φοβούνται για αριθμούς… Ιταλίας.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share