Κυριακή, 05 Μαΐου 2024

Βρετανία: Δύο νεκροί κρατούμενοι από κορωνοϊό - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του 84χρονου

Γιατί βρισκόταν στην φυλακή;

26 Μαρτίου 2020 15:58
Βρετανία: Δύο νεκροί κρατούμενοι από κορωνοϊό - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη ζωή του 84χρονου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γεγονός είναι στη Βρετανία οι πρώτοι δύο θάνατοι για κρατούμενο από τον κορωνοϊό, με τον 84χρονο Έντουιν Χίλιερ να υποκύπτει στην ασθένεια, αποτελώντας μάλιστα έναν εκ των παλιότερων στην φυλακή του Κέιμπριτζσαϊρ, ενώ λίγες ώρες αργότερα έγινε γνωστός και ο 2ος θάνατος, ενός 66χρονου στο Μάντσεστερ.

Ο Χίλιερ ήταν φυλακισμένος για χρόνια, αφού αποδείχθηκε πως ήταν παιδόφιλος και είχε καταδικαστεί για βιασμούς σε νεαρά κορίτσια τη δεκαετία του 1970. Δείτε, παράλληλα, την εφιαλτική εκτίμηση για 6.6 εκατομμύρια κρούσματα στο Βασίλειο.

Ο ίδιος φαινόταν σε κρίσιμη κατάσταση και την περασμένη Παρασκευή (20/3) διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την Κυριακή (22/3). Οι Αρχές ανησυχούν, πια, αναφορικά με το πώς «κόλλησε» τον φονικό ιό, που ανακαλύφθηκε μετά θάνατον, ότι του αφαίρεσε τη ζωή, ενώ αυτή την ώρα 19 κρατούμενοι πάσχουν από τον κορωνοϊό σε 10 φυλακές του Νησιού.

Σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεσή του, ο 84χρονος Χίλιερ είχε καταδικαστεί εν έτει 2016, για βιασμό δύο νεαρών κοριτσιών, με τη Δικαιοσύνη να αργεί, αλλά να… αποδίδεται, καθώς τα εγκλήματα είχαν διαπραχθεί στη δεκαετία του 1970.

Ο ίδιος, μάλιστα, με απροκάλυπτο τρόπο αρνείτο τις κατηγορίες, με τις οποίες επιφορτίστηκε το 2002, όταν ο δεσμός ενός εκ των δύο κοριτσιών τον κατήγγειλε στην Αστυνομία. Το κορίτσι ακολούθησε, πραγματοποιώντας κατάθεση για την υπόθεση το 2014 και η αιτία της καθυστέρησης, ήταν φυσικά το ότι φοβόταν να μιλήσει για την υπόθεση.

Ένας εκ των συνηγόρων του Χίλιερ, μάλιστα, είχε πει στο δικαστήριο, ότι «κανείς δεν πιστεύει ένα 10χρονο παιδί», ηλικία στην οποία είχε βιαστεί το κορίτσι. Στο τέλος, όμως, ο κατηγορούμενος αναγκάστηκε να παραδεχθεί τα εγκλήματά του, αναφέροντας πως προκλήθηκαν από το «βρώμικο μυαλό» του, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε.

Και δεύτερος νεκρός λίγες ώρες αργότερα

Ένας 66χρονος έγινε γνωστό, λίγες ώρες αργότερα, ότι απεβίωσε στο Μάντσεστερ, έχοντας υποκείμενα νοσήματα. Ο ίδιος νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, όπου και έχασε σήμερα (26/3) τη μάχη για τη ζωή.

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει γνωστές ακόμη, σχετικά με την ταυτότητά του, αλλά το σίγουρο είναι πως αυξάνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των κρατουμένων στη Βρετανία.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share