Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Εφιάλτης στη Βρετανία: Αναφορά για 6.6 εκατ. κατοίκους που ήδη έχουν κορωνοϊό! (photos)

Σοκαριστικό!

26 Μαρτίου 2020 12:58
Εφιάλτης στη Βρετανία: Αναφορά για 6.6 εκατ. κατοίκους που ήδη έχουν κορωνοϊό! (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο εφιάλτης του κορωνοϊού «βασιλεύει» ήδη τη Βρετανία, που οδεύει μαθηματικά σε μια εκθετική αύξηση επιπέδου Ιταλίας ή Ισπανίας, καθώς υπάρχει τις τελευταίες ώρες μια αναφορά για 6.6 εκατομμύρια κατοίκους του νησιού, που ήδη πάσχουν από τον φονικό ιό.

Το βασιλικό κολλέγιο του Λονδίνου δημιούργησε μια εφαρμογή, η οποία έχει ήδη σημειώσει περίπου 650.000 λήψεις στο πρώτο 24ωρο. Η εφαρμογή απευθύνει μερικά βασικά ερωτήματα στους ανθρώπους που την «κατεβάζουν», αναφορικά με το αν έχουν τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Δείτε, επίσης, τη σοκαριστική πρόβλεψη για νέα έξαρση του ιού το προσεχές καλοκαίρι.

Ανακαλύφθηκε, κάπως έτσι, ότι το 10% των ατόμων που έχουν την εφαρμογή, έχουν τα συμπτώματα, κάτι που οδήγησε στο συμπέρασμα τους ερευνητές, ότι αν το ποσοστό των νοσούντων από τον ιό είναι ένας στους 10 κατοίκους, σε έναν πληθυσμό 66 εκατομμυρίων ανθρώπων, τότε γύρω στους 6.6 εκατ. έχουν προσβληθεί από αυτόν.

Όλο αυτό έρχεται την ώρα, που στη Βρετανία δε δέχονται παρά τα σοβαρά περιστατικά στα νοσοκομεία, ενώ ζητούν τουλάχιστον οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων να κάνουν συχνά το τεστ, ώστε να διασφαλίζεται, ότι πηγαίνουν υγειείς στη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναφέρει, ότι σύντομα θα γίνουν πολύ περισσότερα τεστ, ώστε να είναι ξεκάθαρη η κατάσταση στο νησί.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Τιμ Σπέκτορ, λοιπόν, που βρίσκεται στην προαναφερθείσα έρευνα, γύρω στους 65 χιλιάδες ανθρώπους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή, είναι μάλλον θετικοί στον ιό. Επισήμως, πάντως, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυτή την ώρα στα 9.529, με τους νεκρούς να είναι 465 στη Βρετανία.

Δείτε τις ερωτήσεις, που γίνονται σε αυτή την εφαρμογή:

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share