Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Νέα Υόρκη - Η πόλη που "δεν κοιμάται ποτέ" ήρθε η ώρα να "ξεκουραστεί"

Θλίψη

25 Μαρτίου 2020 18:50
Νέα Υόρκη - Η πόλη που
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκάρει η εικόνα της πόλης που δεν κοιμάται ποτέ, η οποία πλέον έχει ερημώσει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης που άλλοτε έσφιζαν από ζωή είναι πλέον άδειοι, και δεν θυμίζει σε τίποτα στην εικόνα που όλοι έχουμε στο μυαλό μας.

Θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του κορωνοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσι, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους. Μάλιστα οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν πέσει θύμα της πανδημίας, όπως θα δείτε εδώ αναλυτικά.

Κλείνει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου

Το αεροδρόμιο του Σίτι του Λονδίνου θέτει σε αναστολή όλες τις εμπορικές και ιδιωτικές πτήσεις από σήμερα το βράδυ έως τα τέλη Απριλίου.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει επιβάλει έκτακτα μέτρα, εκ των οποίων απαγόρευση κυκλοφορίας και ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν στα σπίτια τους και να σταματήσουν τα ταξίδια εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Μάλιστα τα κρούσματα όπως θα δείτε εδώ έχουν αυξηθεί κατά πολύ, για αυτό και απαιτείται να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο.

"Σε αυτήν την ραγδαίως εξελισσόμενη και πρωτόγνωρη κατάσταση, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για την ασφάλεια και την ευημερία του προσωπικού μας, των επιβατών και όλων όσοι έχουν σχέση με το αεροδρόμιο" τονίζεται σε ανακοίνωση.

Κορωνοϊός - Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα - 821 συνολικά

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 78 και ο συνολικός αριθμός ανέρχεται στα 821, σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

134 νοσηλεύονται στην πλειοψηφία άνδρες, 53 εξ αυτών διασωληνωμένοι και 22 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί έφτασαν στους 22, αναφέροντας ότι ο 22ος θάνατος έγινε γνωστός λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου (σ.σ. πρόκειται για τον 42χρονο Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη). Εκ των νεκρών, οι 18 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Η μέση ηλικία των θυμάτων του κορωνοϊού είναι τα 75 έτη.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, στα νοσοκομεία αναφοράς νοσηλεύονται 134 ασθενείς, με τους 53 να είναι πιο σοβαρά και να νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων είναι τα 67 έτη και η πλειονότητα είναι άνδρες.

Μάλιστα εξετάζεται ένα ύποπτο κρούσμα σε κρατούμενο στην Αχαια, όπως θα διαβάσετε αναλυτικά εδώ.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share