Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Κορωνοϊός Ιορδανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα!

Συναγερμός!

20 Μαρτίου 2020 18:42
Κορωνοϊός Ιορδανία: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Την απαγόρευση κυκλοφορίας από το Σάββατο ανακοίνωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας σαν έσχατη λύση στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ενώ στην Ελλάδα απαγορεύτηκε ο απόπλους σε σκάφη αναψυχής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας που θα ισχύσει σε όλη τη χώρα θα ξεκινήσει στις 07:00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου μέχρι νεωτέρας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άχμαντ Αλ Αντάιλαχ.

Ο βασιλιάς Αμπντάλα εξέδωσε έκτακτο διάταγμα την περασμένη Τρίτη, το οποίο δίνει στην κυβέρνηση σαρωτικές εξουσίες και η επίκληση του οποίου γίνεται μόνον σε περιόδους πολέμου και καταστροφών. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί και θα επιτηρείται από τον στρατό.

Ιορδανία: Απολύμανση αρχαία πόλη της Πέτρας - Κρούσματα κορωνοϊού

Άτομα που επισκέφθηκαν την αρχαία πόλη της Πέτρας στην Ιορδανία βρέθηκαν θετικά στον νέο κορωνοϊό πριν από λίγες μέρες, την ίδια ώρα που το (σχεδόν) γειτονικό Ιράν μετράει εκατοντάδες νεκρούς.

Την Τρίτη οι αρχές προχώρησαν στην απολύμανση της περιοχής και των αρχαιολογικών χώρων ενώ η πόλη δεν είναι επισκέψιμη πλέον στους τουρίστες.

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Κορωνοϊός Κύπρος: 8 νέα κρούσματα - 75 συνολικά!

Συναγερμός έχει σημάνει και στη Μεγαλόνησο καθώς αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα του κορωνοϊόυ με το σύνολο σήμερα να φτάνει τα 75 ενώ 8 σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Στην Ελλάδα ωστόσο, τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 495.

Τα τρία νέα κρούσματα στην Κύπρο αφορούν επαγγελματίες υγείας (γιατρούς και νοσοκόμα) στην Πάφο. Τα άλλα δύο επίσης γιατρό και νοσηλευτή στη Λεμεσό

Τα άλλα δύο είναι επαφές, το ένα ενδοοικογενειακή μετάδοση και το άλλο επαφή από άτομο.

 

Ειδήσεις

Ροή ειδήσεων

Share